Sådan får du adgang til en anden computer ved hjælp af en IP-adresse

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på 'Start', højreklik på 'Computer' og vælg 'Egenskaber' på den computer, du vil have adgang til via netværket. Klik på 'Fjernindstillinger' til venstre.

2.

Vælg indstillingen til: 'Tillad kun forbindelser fra computere, der kører fjernskrivebord med netværksniveauautentificering (sikrere).' Klik på 'OK'.

3.

Tryk på tasterne 'Windows' og 'R'. Indtast 'cmd' og tryk på 'OK'.

4.

Skriv 'ipconfig' og tryk 'Enter'. Skriv ned tallene for 'IPv4-adresse'.

5.

Gå til den anden computer og klik på 'Start', 'Alle programmer', 'Tilbehør' og 'Fjernskrivebord Forbindelse. '

6.

Indtast den IPv4-adresse, du skrev ned. Dette er den anden computers IP-adresse.

Klik på 'Connect' og indtast et brugernavn og adgangskode til en konto på den anden computer, når du bliver bedt om det.

Du kan konfigurere computere på et netværk for at være tilgængelig ved hjælp af deres IP-adresse. Dette er muligt med en funktion i Windows kaldet Remote Desktop. Nogle versioner af Windows 7 har indbygget Remote Desktop, herunder Ultimate, Home Premium og Professional. Du skal bruge en af ​​disse versioner eller en anden version af Windows, der understøtter denne funktion. Clientprogrammet til fjernskrivebord bruges til at få adgang til en anden computer, der kører fjernskrivebord. Du kan oprette forbindelse til en anden computer på et lokalt netværk ved hjælp af dens IP-adresse med Remote Desktop efter installationen.