Sådan sammenlignes hurtige internetforbindelser

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Begrænsninger

DSL-signal nedbrydes over lange afstande og forårsager dårligere forbindelser. Optimal afstand til DSL-forbindelse er to miles fra centralkontoret. Kabel er ikke underlagt samme afstandsbegrænsning, men det er tilbøjelig til at aftage, hvis andre kunder i nærheden også har kabelbredbåndstjeneste.

Hastighed

Budgetprisbillet DSL kan variere i hastighed fra 768 kilobits per sekund (Kbps) til 1,5 megabit per sekund (Mbps), mens budgetpris kabel varierer i hastighed fra 4 Mbps til 6 Mbps. High-end DSL- og kabelbredbåndshastigheder er sammenlignelige med begge hastigheder på 20 Mbps.

Pakkeaftaler

I tilfælde hvor alle andre kriterier er ens, kan prisen på en højhastigheds internetforbindelse være afgørende faktor. Nogle DSL- og kabel-internetudbydere tilbyder også andre tjenester som digital tv- og telefontjeneste og bundner ofte disse tjenester sammen og tilbyder deres kunder en bedre pakkehastighed. Ring til bredbåndsudbydere i dit område og tjek deres websites for opdateret prisinformation. Højhastigheds internetforbindelser er tilgængelige i to hovedformer til brugere af hjemmet og mindre kontorer: Digital Subscriber Line (DSL) og kabelbredbånd. Hver teknologi har sine egne unikke begrænsninger, hastighedstal og prisstruktur.