Sådan får du en gratis statisk IP-adresse

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

PC

1.

Klik på 'Start' fra pc'ens skrivebord og vælg derefter 'Kør'. Indtast 'cmd.' i boksen, der vises.

2.

Skriv 'ipconfig / all' i den sorte kommandoprompt på skærmen. Alle dine IP-oplysninger vises, herunder adressen, standard gatewayen og subnetmasken. eller udskriv disse oplysninger, og luk kommandoprompten.

3.

Klik på 'Start' igen, og højreklik på 'Network.' Dette åbner 'Network and Sharing Center 'i Windows Vista. Windows 7-brugere skal skrive' Netværk og delingscenter 'i søgefeltet efter at have klikket på' Start 'og derefter vælge' Netværk og delingscenter 'fra listen.

4.

Vælg 'Administrer netværksforbindelser' fra procesruden til venstre i Vista. Klik på 'Skift adapterindstillinger' fra opgavepanelet til venstre for Windows 7.

5.

Højreklik på 'Local Area Connection' og vælg 'Properties'. Denne og de resterende handlinger er de samme for Vista og Windows 7-brugere.

6.

Fremhæv 'I ternet Protocol Version 4 'og klik på' Properties 'knappen. Under fanen 'Generelt' i den dialog, der vises, skal du vælge radioknappen ved siden af ​​'Brug følgende IP-adresse.'

7. Indtast i de relevante felter IP-adressen , subnetmaske og standard gateway du skrev ned. Den eneste ændring, du skal foretage, er til cifferet efter den sidste 'prik' i IP-adressen. Hvis din routerens IP-adresse, du skrev ned, er 192.168.1.1, skal du for eksempel ændre det sidste ciffer til '10' eller '100'. Det kan ikke være den samme adresse som routeren, så vælg et hvilket som helst tal mellem 2 og 254 (maksimum).

Marker feltet 'Validate Settings on Exit' for at sikre, at der ikke er nogen forbindelsesproblemer, og klik derefter på 'OK'. Din computer etablerer en forbindelse med den nye, statiske IP-adresse. Gentag disse handlinger for hver computer på netværket, som du gerne vil have en statisk IP-adresse til, og vælg et unikt slutciffer for hver maskine.

Mac

1.

Vælg 'Systemindstillinger' fra Apple-menuen øverst til venstre på skærmen.

2.

Klik på ikonet 'Netværk' i 'Systemindstillinger' pane.

3.

Naviger til fanen 'TCP / IP' i dialogboksen, der vises, og ændr rullemenuen fra 'Få fra DHCP' til 'Manuel .

4.

Skift værdien efter den sidste 'prik' i IP-adressen til en, der er unik for denne maskine. Det kan være en værdi mellem 1 og 254, så længe det ikke er i konflikt med routeren adressen eller andre maskiner, der opererer på netværket. En værdi på 100 er normalt et godt sted at starte.

5.

Lad routeradressen og subnetmasken være uændret. Du kan forhindre yderligere ændringer på denne skærm ved at klikke på hængelåsikonet i nederste venstre hjørne af dialogboksen 'Netværksindstillinger', inden du afslutter.

De fleste computerbrugere er grundlæggende internet surfere, der ser en lille video, læser nogle e-mail fra en web-baseret e-mail-tjeneste og spiller lejlighedsvis online-spil. For dem, en dynamisk IP-adresse --- en tildelt af routeren, der kan ændre sig efter en genstart --- virker helt fint. Men for en strømbruger, der kører en server derhjemme, et FTP-websted eller en anden applikation, der kræver ekstern adgang, en statisk IP --- som ikke ændrer sig --- er en nødvendighed. Indstilling af en op er ligetil, og du kan selv gøre det på egen hånd gratis.