Sådan laver du kategori 5E-kabler

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Sådan laver du kategori 5E-kabler

1.

Strib cirka en tomme og en halv eller 2 tommer kabel med en trådstrimmel. Kategori 5e kabler er typisk en tykkelse på 24 gauge, så tag den ene ende af ledningen, og sæt forsigtigt kablet ind i trådstrimmeren, og træk det langsomt. Du må muligvis lave flere indrykkninger i ledningsbøsningen for at trække det rent ud.

2.

Fjern trådene.Når adskilt skal trådene repræsentere følgende rækkefølge af respektive farver:oStriped Orange

oOrange

oStriped Green

oBlue

oStriped Blue

oGreen
< Bruge et RJ-45-krympe værktøj (eller en fladskruetrækker) for at sætte disse ledninger i RJ-45, 8-positions modulære stik. Opdelt i 8 individuelle sektioner, skal propperne holde ledningerne i den rigtige rækkefølge, alt efter deres farve.

4.

Placer RJ-45-krympeværktøjet på en plan overflade, og press ned håndtaget ved at bruge skruetrækker. Når stemplet er nede, skal du bare kontrollere, at ledningerne er ubøjede og afsluttende i stikket.

Tips og advarsler

  • Make Sørg for at du tager din tid, indtil ledningerne er lige, og de berører bagsiden af ​​stikket. Hvis de ikke kommer ind i hullerne første gang, skal du fjerne et andet kabel, udsætte mere for ledningen, og prøv igen.
  • Sørg for, at jakken kommer forbi stikprøven på stikket og ledningen Slut på stikkets hoved.
  • For at teste dine kabler skal du sætte de to ender af kablet i en testenhed (en bærbar computer eller Ethernet-switch.) Et grønt lys angiver, at kablet er lavet korrekt; et rødt lys angiver, at enheden ikke genkender kablet, og du skal prøve igen.
  • Kør ikke kategori 5E-kabel længere end 100 fod, da der vil opstå datatab.
  • Ethernet kategori 5-kabel (også kendt som kategori 5E) forbinder til hver computer og terminal via dets RJ-45-stik. Indkøb af disse kabler bidrager til en betydelig pris i netværksudvikling og administration. Hvert kabel kan koste op til $1 pr. Fod af kabel, hvis den købes i en storboks butik som Best Buy eller Radio Shack. Montering af dit eget kategori 5E-kabel vil i høj grad reducere omkostningerne ved at udvikle dit netværk.