Sådan skjuler du den geografiske placering af din IP-adresse

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Vælg en gratis, webbaseret proxyserver (se Ressourcer). Indtast dens webadresse og serverens portnummer, hvis det er angivet på websiden.

2.

Åbn menuen 'Indstillinger' eller 'Indstillinger' på din webside browser og vælg 'Internet Options'.

3.

Klik på knappen 'LAN Settings'. Aktivér funktionen 'Use a Proxy Server' under 'Proxy' De relevante tekstfelter skriver porten og webadressen til din proxyserver. Klik på 'OK' for at gemme ændringen og afslutte vinduet.

4.

Luk alle åbne browsersider og genstart browseren. Bemærk baren over bunden af ​​vinduet. 'Løsning af proxy' vises, når proxyen er korrekt på plads.

Tips og advarsler

  • Hvis du vil deaktivere proxyserveren, skal du navigere til internetens indstillinger i din browser og fjerne markeringen i afkrydsningsfeltet ud for 'Brug en proxyserver.'
  • Internet Protocol adresser eller IP-adresser er tal tildelt computere på et netværk. IP-adressen til en computer er baseret på flere faktorer, herunder din geografiske placering. Internet-websider kan anmode om og modtage din IP-adresse, og fra dette nummer skelne din grove placering i verden. Du kan dog bruge proxyservere til at fungere som en maske mellem din IP-adresse og internettet, beskytte din placering og andre oplysninger.