Definition af en virtuel vært

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Definition

En virtuel vært, der ofte forkortes som vhost, er en internetserver, der forbinder mere end et websted. En server er et computersystem i et netværk, der deles af mere end én bruger. En virtuel vært leverer hver hjemmeside med sit eget domænenavn eller internetadresse. Virtuelle værter omfatter også typisk webtjenester til sine brugere, såsom internetadgang og standard serverfunktioner.

Fordele

Virtuelle værter kan udnyttes af virksomheder eller enkeltpersoner for at undgå at købe og vedligeholde deres egne webservere. En virtuel vært giver brugere e-mail-tjenester, værktøjer til webdesign og tjenester og filopbevaring og katalogtjenester.

Ulemper

Virtuelle værter tillader normalt ikke brugere at dele webtjenester med andre brugere. I situationer hvor den virtuelle vært skal køre mere end et websted ud for den samme server, skal disse websteder opdele de tilgængelige tjenester mellem dem. Computer netværk er blevet almindeligt for både virksomheder og personlig brug. Computere skal forbinde til en vært eller kilde til information og signaler for at kunne netværke. En virtuel vært er en type kilde.