Forskellen mellem en filserver og en FTP-server

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

Filserverne gemmer data for et helt netværk, ligesom en enkelt computers harddisk lagrer data for den enkelte computer. FTP-servere kører et FTP-program til at udveksle filer over internettet , som er verdens største netværk.

Ligheder

Filservering og FTP-betjening er begge netværksmetoder, der indebærer filoverførsel mellem computere. FTP-servere skal arbejde sammen med filservere for at fungere. I et netværk, der bruger FTP, gemmer filserverne data, mens FTP-servere overfører data over internettet, hvor begge er nødvendige for filoverførsel.

Forskelle

FTP-servere henter filer fra eller uploader filer til filservere. FTP servere flytter filer til og fra filserver steder. FTP-servere kræver filservere, men filservere kræver ikke FTP-servere, da filservere også serverer forskellige intranet-netværk, der ikke er forbundet til internettet. Filservering og FTP-betjening er to forskellige netværksteknikker til computere, der ofte arbejder i koncert. Netværk er en metode til at dele information mellem flere computere.