Hvordan erstatter jeg ordren til PCI-kort?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Luk computeren. Afbryd strømforbindelsen og eventuelle tilsluttede enheder.

2.

Løsn tommelfingerens skruer eller Phillips-skruer, der holder dækslet eller sidepanelet på plads. Nogle computere har adgang til sidepanelet, mens andre har kufferter, der løfter fra kassen. Skub eller løft coverdækslet eller panelet ud af case-rammen for at afsløre de interne komponenter.

3.

Se nederst til venstre på sagen nær bagsiden af ​​computeren nedenfor strømforsyningen. Du vil se flere PCI-slots, hvor nogle allerede er optaget med PCI-kort, som normalt er grønfarve på meget af deres overflade.

4.

Skru fast holderen tæt på bagsiden af ​​hver af PCI-kortene, du vil flytte til en anden PCI-slot. Skruen sikrer kortet til computerrammen.

5.

Tag fat i den ydre kant af PCI-kortet, du vil flytte, og træk det mod dig. Vær opmærksom på eventuelle kabelforbindelser, der kører til kortet, såsom et strømforsyningskabel. Det kan være nødvendigt at afbryde kablerne, når du flytter kortet til et andet spor for at forhindre, at forbindelseskablet bliver vredet eller fastgjort på andre komponenter. Gentag dette trin for hvert af de andre kort, du vil flytte.

6.

Fjern skruen og metaldækslet fra den udvendige adgangsplads til enhver ubrugt PCI slot, der vil bruge . Flyt dette stykke og skru til ethvert adgangspor til enhver PCI-slot, hvor du har fjernet et kort fra og ikke vil bruge.

7.

Tag fat i PCI-kortet, du fjernede, og placér det foran den ønskede PCI slot med den guldforede (undertiden sølv) lange kant af kortet vendt mod spalten. Læg sporene på kortet med rillerne på spalten og skub det ordentligt på plads. Tilslut til enhver strømforbindelse eller kabelforbindelse, der var tilsluttet kortet. Udskift adgangskortets dækselskrue for at sikre kortet. Gentag dette trin for de andre kort, du bevæger dig.

Tips og advarsler

  • Når du håndterer PCI-kortene, skal du først røre dine hænder på en metaloverflade fra de interne komponenter for at forhindre statisk at skabe et chok på kortene, hvilket kan skade dem.
  • PCI-kort er computerkomponenter, der forbinder til computeren internt via bundkortets PCI-slots. Forskellige typer af komponenter kan udnytte disse slots, f.eks. Printerforbindelser, tastatur og musforbindelser, grafikkort til grafik, lydkort, USB-adaptere, trådløse adaptere og netværksadaptere. For at gøre et bestemt kort passer, eller hvis du har problemer med at tilslutte et eksternt kabel til et PCI-kort port på grund af en kort ledning, kan du ændre rækkefølgen af ​​kortene for at opfylde dine behov.