Hvordan man opbygger en mobiltelefon hjemmeside

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Bygg din mobilwebsite

1.

Byg din mobilwebsite, som du ville en typisk hjemmeside. Dette trin varierer meget afhængigt af dit niveau af viden og erfaring. Hvis du bruger et Content Management System (CMS) som WordPress eller Drupal, skal du sætte det op på dit eget computersystem, som du ville have en almindelig hjemmeside. Med henblik på denne vejledning antager vi, at du ved, hvordan man opbygger en traditionel hjemmeside. Opbygning af et websted til mobilvisning er i det væsentlige en proces med skalering tilbage fra det traditionelle webdesign.

2.

Opret dit webhierarki på dit eget computersystem og udfyld dit websted med hvad som helst indhold, du har til hensigt at medtage. Gennemgå følgende retningslinjer for specifikationer for, hvordan du optimerer dit websted til mobilvisning.

3.

Fjern eventuelle Javascript og cookies fra dit websted. Mens nogle mobiltelefonbrowsere tillader brug af Javascript, mange gør det ikke. I begge tilfælde kan Javascript være tilbøjelig til at behandle kraften, så det bedst undgås.

4.

Gør dit website design og layout så enkelt og strømlinet som muligt. Mobiltelefon skærme er små og ikke navigeres gennem brug af en peger, da de er på tradition web browsere. Hold dit websted mellem en og to kolonner og brug enkle navigationsværktøjer, der let kan rulles igennem.

5.

Indstil dine stilark eller CSS, med enkelhed i tankerne. Prøv at begrænse dit udvalg af stilarter og fjerne eventuelle afskedigelser, som du ved et uheld kan bruge i dine stilark.

6.

Forøve unødvendige elementer. Brug grafik sparsomt og slet ikke til navigationsmenuer. Hvis du skal bruge annoncer, skal du begrænse antallet og typen, der er inkluderet på dit websted. Husk at mobilwebbrowsere ikke kan lave Flash-animationer, så de bliver ignoreret.

7.

Optimer dine billedfiler til brug på små mobilskærme. Skærmstørrelser kan variere meget, men der er nogle relative standarder, der er opstået. Generelt skal du holde dine billeder under omkring 240x320 pixels. Husk, at overstørrede billeder vil blive ændret af browseren, selvom store billeder stadig vil tage ekstra tid til at downloade og gøre.

8.

Valider dit websted. Det er ikke et krav at have en hjemmeside programmeret med gyldig HTML og CSS, men det gør ikke ondt, og det kan fastslå, om dit websted vil fungere med de fleste gyldige web-browsing software. Du kan validere din hjemmeside ved blot at indsende kildekoden til validator.w3.org.

9.

Upload dit mobilwebsted til en server. Indstil Domain Name Service. Endelig vil du muligvis bruge et underdomæne til at indikere, at det er et mobilt websted, såsom m.yourdomain.com. Alternativt kan du købe et topniveau domæne for at indikere, at det er mobil-klar, f.eks. Www.yourdomain.mobi.

Websites bygget til visning på mobilbrowsere adskiller sig på en række vigtige måder fra de mere almindelige websider, der er udviklet til visning på traditionelle computersystemer. Til at begynde med er mobiltelefon skærme mindre og internetforbindelser tendens til at være langsommere på mobiltelefoner. Dette giver visse begrænsninger på, hvad der kan præsenteres ved hjælp af en mobil webbrowser. Som sådan skal visse standarder være opfyldt for at gøre seeroplevelsen så enkel som muligt.