Sådan fjernadgang til Windows med en hjemmeserver

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på knappen 'Windows Home Server Console' på computerens proceslinje. Dette åbner en konfigurationskonsol. Klik på 'Fjernadgang' i venstre side af vinduet.

2.

Klik på knappen 'Tænd for' for at aktivere Remote Desktop på din hjemmeserver. Klik på knappen 'Konfigurer' for at åbne en konfigurationsguide. Før du kan få adgang til din Windows Home Server , skal du give det et domænenavn. Der åbnes et guiden program, der styrer dig gennem processen med at konfigurere din computer. Klik på 'Næste' i det første vindue, der vises.

3.

Indtast en e-mail-adresse i det næste vindue. Dette er e-mail-adressen, der bruges til at sende beskeder til, hvis noget fejler på Windows Home Server. Klik på 'Næste'. Vælg 'Jeg accepterer' på licensaftale skærmen og klik på 'Næste' igen.

4. Indtast et domænenavn til Windows Home Server. Dette er navnet, der bruges til at få adgang til computeren fra din lokale maskine. Klik på 'Næste', og klik derefter på 'Afslut' på det endelige opsummeringsskærmbillede. Du modtager en succes s besked, at Remote Desktop er konfigureret.

5.

Klik på knappen Windows 'Start' på din lokale Windows-computer. Vælg 'Alle programmer', og klik derefter på 'Tilbehør'. I denne programgruppe skal du klikke på 'Eksternt skrivebord' for at åbne et vindue. Dette er dialogvinduet for at oprette forbindelse til din Windows Home Server.

6.

Indtast det domænenavn, du konfigurerede i trin 4, og klik på 'Connect'. Der åbnes et terminalvindue på skrivebordet, der viser fjernbetjeningen til Windows Home Server. Fra dette vindue kan du styre og kontrollere din hjemmeserver.

Windows Home Server giver dit netværk en central lagerenhed. Windows Home Server-operativsystemet bruges også til at være vært for video- og lyddeling, så dine netværksbrugere kan se videoer, der er delt på hjemmeserveren, og lytte til musik via netværket. De fleste netværksadministratorer styrer Windows Home Server ved hjælp af Remote Desktop, som følger med operativsystemet. Fjernskrivebordet skal konfigureres på hjemmeserveren, før du kan styre det eksternt.