Sådan testes Cat 5 Wire

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Afbryd Cat 5-kablet, du vil teste fra din computer eller laptop-netværkskort.

2.

Afbryd katten 5 ledninger fra netværkskilden, f.eks. Modem eller router.

3.

Slut et andet Cat 5-kabel til netværkskilden og din computer eller laptop-netværkskort. Dette skal være en kendt arbejds- eller ny Cat 5-ledning.

4.

Kontroller din computer for netværk eller internetforbindelse. Du kan gøre dette ved at åbne en webside eller forsøge at kontrollere din e-mail. Du kan også se netværksstatusikonet på din computers skrivebord. Hvis du har en forbindelse ved hjælp af den nye ledning, ved du, at din originale Cat 5-ledning er defekt. Hvis du stadig ikke kan oprette forbindelse til netværket eller internettet, så kan problemet være med noget andet i dit netværk, og ikke i Cat 5-ledningen.

Tips og advarsler

  • Du kan også prøve at forbinde Cat 5-kabel mellem en computer og netværkskilde, der i øjeblikket ikke har nogen problemer. Hvis du ikke får en netværksforbindelse via ledningen, kan ledningen være defekt.
  • En kategori 5- eller kat 5-ledning er en almindelig type kabel, der anvendes i computernetværk. Cat 5 kan tilslutte en netværkskilde til computer- eller laptopnetværksadapterporten for at give netværk og internetadgang. Ligesom enhver type kabel kan en Cat 5 være defekt eller gå i stykker fra slitage. Hvis din computer har mistet netværksforbindelsen, og du har testet alle andre muligheder, skal du teste Cat 5-kablet for problemer.