Hvad er undernetmasken til internetforbindelser?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

Hver IP-adresse indeholder en del, der fortæller hvilket netværk det svarer til, og en anden del, der definerer en computers placering på det pågældende netværk. Undernetmaskering bruges af internethardware til at identificere, hvilke dele af adressen der er netværket og hvilke dele er maskinens adresse på netværket.

Fordele

Ved at tillade en netværksadministrator at tage en internetadresse og bruge den til mange forskellige maskiner, kan antallet af computere, der kan knyttes til Internettet er stærkt øget. Uden undernetting ville internettet være meget mindre, og at opnå en IP-adresse ville være meget dyrere.

Advarsel

Ændring af computerens subnetmaskeindstilling kan forårsage mange problemer, herunder fuldstændigt tab af forbindelse til netværket eller Internet. Brug altid den subnetmaske, som din internetudbyder har givet dig. Hver computer, der er forbundet til internettet, skal have det, der er kendt som en IP-adresse (Internet Protocol). Da der er et begrænset antal adresser, blev subnetmaskering oprettet, så computere på forskellige netværk har samme adresse, men stadig kan fungere som en individuel maskine på internettet.