Sådan får du to computere på internettet ved hjælp af samme telefonlinje

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Slut telefonlinjen til det modem, som du har fået af din internetudbyder. Køb en router fra din lokale elektronik butik eller en velrenommeret online forretning. (Se Ressourcer.) Brug et Ethernet-kabel til at forbinde modemet til routeren. Tilslut hver computer til routeren ved hjælp af et Ethernet-kabel.

2.

Tænd for din computer. Placer installationsdisken for routeren i dit cd-drev. Følg trinvise instruktioner for at installere softwaren til routeren. Tilslut routeren og modemet til en stikkontakt. Se efter, at lysene blinker på enhederne for at vise, at de er korrekt forbundet.

3.

Konfigurer din netværksforbindelse. Gå til menuen 'Start' på din computer og klik på 'Netværk'. Klik på 'Netværks- og delingscenter' og dobbeltklik på 'Konfigurer en forbindelse eller netværk.' Vælg en forbindelsesindstilling, og klik på 'Næste'. Klik på 'OK' for at afslutte og vælg dit 'Netværk', og klik på 'Connect'. Vælg 'ON' på alle fanerne 'Deling og opdagelse' for at tillade andre computere at få adgang til netværket.

Forbind to computere på samme netværk ved at købe en router. Dette giver dig mulighed for at bruge din telefonlinje til at forbinde så mange computere til netværket efter behov. Konfigurer dine netværksforbindelser for at give computeren adgang til internettet samtidigt.