Sådan finder du en computers domænenavn

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på 'Start', og højreklik derefter på 'Computer' og klik derefter på 'Egenskaber'. Dette indlæser vinduet 'Systemegenskaber'.

2.

Skriv dit 'Computernavn', 'Fuld computernavn' og 'Arbejdsgruppe' under ' Navn på computernavn, domæne og arbejdsgruppeindstillinger '. 'Computer Name' er det navn, der bruges på dit arbejdsgruppe domæne for at identificere din computer.

3.

Klik på 'Skift indstillinger' og derefter 'Skift', hvis du vil ændre navnet på din computer, når det kommer til arbejdsgruppen. Du kan også ændre navnet på den 'Arbejdsgruppe', som din computer forbinder til. Hvis du er på en forretningsserver, vises dit 'Domæne' i stedet. Klik på 'OK' for at gemme ændringerne, og klik derefter på 'Anvend' og 'OK' for at lukke indstillingerne 'Systemegenskaber'.

At kende navnet på din computer, når det er tilsluttet dit lokale Windows-domæne, er nyttigt, da det hjælper med at identificere din computer, mens du er i netværk med den. Domænet betegnes mere almindeligt som en arbejdsgruppe i hjemmet Windows-netværk, i modsætning til i et kontormiljø, selv om de to er stort set de samme. Du kan opdage din computers domænenavn, arbejdsgruppen den forbinder til og mere i 'System Information' på din computer.