Sådan netværk to computere ved hjælp af en router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Slut computere til netværket

1.

Slut den ene ende af dit netværkskabel til en netværksport på bagsiden af ​​din router.

2 .

Slut den anden ende af netværkskablet til netværkskortporten bag på din første computer. Din computer skal automatisk registrere netværksforbindelsen og vise denne på skrivebordets proceslinje. Du vil også se et tilsvarende lys foran på din router.

3.

Slut den ene ende af det andet netværkskabel til en netværksport på bagsiden af ​​din router. < /p>

4.

Kobl den anden ende af det andet netværkskabel til netværkskortporten på den anden computer. Ligesom den første computer skal den automatisk registrere netværksforbindelsen, og der skal være et tilsvarende lys på forsiden af ​​din router. Nu er begge dine computere forbundet til routeren og har netværksfunktioner.

Konfigurer fildeling

1.

Klik på knappen 'Start' og vælg ' Min computer 'fra startmenuen.

2.

Klik på menuen' Værktøjer 'i øverste linje og vælg' Mappeindstillinger. '

3.

Naviger til fanen 'View' og læg en boks ud for 'Use Simple File Sharing', hvis du bruger Windows XP. Windows Vista og Windows 7-brugere skal markere 'Use Sharing Wizard'.

4.

Klik på 'OK' for at gemme konfigurationen.

5

Gentag disse trin på den anden computer for at konfigurere fildeling på begge computere.

Netværk en delt mappe

1.

Find en mappe på din computer, du gerne vil dele på netværket.

2.

Højreklik på mappen og vælg 'Deling og sikkerhed', hvis du bruger Windows XP. Windows Vista og Windows 7-brugere skal klikke på 'Del med' og derefter vælge 'Hjemmegruppe (Læs / Skriv).'

3.

Anbring et mærke i boksen ud for 'Del denne mappe på netværket ', hvis du bruger Windows XP. Nu skal den anden computer få adgang til filerne inde i mappen.

4.

Gentag ovenstående trin, hvis du vil oprette flere delte mapper eller delte mapper på anden computer.

En router fungerer som navet i et computernetværk, der forbinder computere og enheder sammen til fildeling, printerdeling og internetdeling. Når du har tilsluttet to computere til en router, bruger de automatisk det samme netværk. Du skal tillade fildeling på begge computere, hvis du vil overføre data mellem dem på dit netværk.