Sådan opsættes Ultra VNC, så det vil passere gennem firewall

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Aktiver port viderestilling på firewallen for at videresende eksterne anmodninger til et portnummer mellem 5900 og 65535 til IP-adressen på Windows Ultra VNC Server-computeren.

2 . Klik på knappen 'Start' på Windows Ultra VNC Server-computeren, og klik derefter på 'Programmer' (hvis du kører Windows Vista eller 7) eller klik på 'Alle programmer' (hvis du kører Windows XP), og klik derefter på 'Ultra VNC' -programgruppe og derefter 'Rediger indstillinger'.

3.

Vælg fanen 'Netværk' og klik derefter på knappen 'Manuel' i afsnittet 'Indgående forbindelser' ændrer indstillingen 'RFB Port:' til det samme portnummer, der blev konfigureret til portvideresendelse på firewallen.

4.

Klik på knappen 'Gem til ultravnc.ini' til gem indstillingerne og genstart derefter computeren og kontroller, at Ultra VNC Server-softwaren kører.

5.

Tilslut til Windows Ultra VNC Server-computeren fra en VNC Client-computer placeret på Internettet ved at indtaste den eksterne IP-adresse for den fulgte firewall ved at ':: 1234' erstatte '1234' med portnummeret konfigureret i Windows Ultra VNC Server-computeren og trykke på 'Enter' -tasten for at oprette forbindelse.

Ultra VNC tilbyder flere funktioner til at sikre en solid forbindelse mellem fjernklientsoftwaren og serversoftwaren under de fleste netværksforhold. Hvis fjernklienten ikke opretter forbindelse til VNC-servercomputeren, er der mange gange en firewall-blokeringstilslutning fra fjernklienten til VNC-servercomputeren. Ved at foretage nogle få ændringer kan du aktivere Ultra VNC til at forbinde via firewallen.