Server FTP Tutorial

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Vælg et stykke FTP server software. Overvej FileZilla, hvis du bruger et Windows-operativsystem. Forskning Pure-FTPd, hvis du bruger et Macintosh OS eller Linux-baseret system. Husk at der er mange muligheder til rådighed. Læs om funktionerne i enhver FTP-software, du overvejer at bruge for at sikre, at den opfylder alle dine behov.

2.

Kontroller, at den computer, du skal bruge som en FTP-server har bredbåndsforbindelse og en statisk IP-adresse; kabel Internet eller DSL-forbindelser fungerer fint for en FTP-server, mens opkaldsforbindelser ikke vil.

3.

Opret et sæt mapper på harddisken, som du har til hensigt at del via FTP. Lav en ny mappe, der skal være roden til serveren og læg undermapper under denne mappe. Brug aldrig hele harddisken som en mappe til din FTP-server; Du ønsker ikke at give folk, der forbinder til servertilladelsen, adgang til systemfiler eller andre vigtige systemkomponenter.

4.

Flyt alle filer, du vil dele i mapperne du har oprettet. Sørg for, at tilladelserne er indstillet korrekt, så brugerne kun kan downloade og ikke køre eller ændre filer, som de ikke skal bruge.

5.

Fjern blokering af FTP-porten (21) i nogen firewalls på dit system. Sørg for, at routere eller anden hardware mellem din server og dine brugere også tillader FTP-trafik.

6.

Indstil FTP-softwaren, du vælger at arbejde med de filer og mapper, du opretter på din harddisk. Se i softwaredokumentationen, som hvordan du gør det rigtigt, vil variere afhængigt af den software, du vælger.

Filoverførselsprotokollen (FTP) er en måde, hvorpå du kan konfigurere en server til at levere filer til personer på tværs af et lokalt netværk eller internettet. På den måde kan du nemt distribuere filer til et hvilket som helst antal mennesker, så længe de har adgang til den FTP-server, du har oprettet. Der er ting at huske på, når du opretter en FTP-server for at sikre, at den fungerer som planlagt.