Sådan vækker du en pc på LAN

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tænd for den computer, der modtager Wake on LAN-signalet. Naviger til opsætningsmenuen ved at trykke på den korrekte funktionstast under opstartsprocessen. Klik på knappen 'Advanced Power Management'.

2.

Aktivér 'Genoptag ved MAC LAN' eller 'Tænd for ved PCI-enheder'. Alternativnavne varierer afhængigt af dit computersystem. Tryk på 'OK' og lad computeren afslutte opstartscyklussen.

3.

Klik på 'Start' og åbn kommandoprompt på den computer, der modtager kommandoen Wake on LAN. Skriv 'ipconfig / all' i kommandoprompten og tryk på 'Enter.'

4.

Optag nummeret under 'Fysisk adresse'. Dette er din computers fysiske adresse på netværket og bruges til at bestemme, hvor Wake on LAN-signalet skal gå.

5.

Find, download og installer en Magic Packet Utility-applikation på computeren, der sender kommandoen Wake on LAN (se Ressourcer). Magic Packet Utility-applikationen sender en kommando til målcomputeren, der udsteder den korrekte kommando.

6.

Sluk for pc'en, der modtager Wake on LAN-kommandoen. Kør Magic Packet Utility-værktøjet. Indtast i målcomputerens fysiske adresse, som du tidligere skrev ned. Klik på 'OK' eller 'Send'.

Tips og advarsler

  • Efter installation af dit Magic Packet Utility-program kan en computer genstart være nødvendig før applikationen fungerer korrekt.
  • Processen med Wake on LAN sender et signal fra en pc via et LAN-netværk, der eksternt forårsager en anden pc på LAN'et for at starte strømmen. Wake on LAN gør det muligt for enkeltpersoner at tænde computere fra forskellige steder eksternt. Wake on LAN-processen er tilgængelig for næsten alle computere, men skal aktiveres og konfigureres, før den fungerer korrekt. Wake on LAN er aktiveret ved hjælp af bootmenuen og opsættes via din router.