Sådan måler du trådløs internethastighed

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn din browser og led den til en internethastighedstest. Hele få er tilgængelige på internettet og fungerer på samme måde; Men downloads fra forskellige steder i dit område kan skabe forskellige resultater, så det er bedst at prøve mere end en for at få en præcis ide om din trådløse internethastighed. Se Ressourcer for links.

2.

Vælg den byserver, du vil køre en servertest på. Jo tættere byen er, jo mere nøjagtige resultater får du.

3.

Klik på 'Start' og lad hastighedstesten køre. Testen vil downloade en fil fra testerens servere over din internetforbindelse og på din pc-harddisk. Efter at tjenesten har kørt sin upload og download hastighedstest, vil du få en nøjagtig ide om, hvor hurtigt din upload og downloadhastighed på Din trådløse internetforbindelse kører.

Det kan være nyttigt at teste hastigheden på den trådløse forbindelse, som din computer har til din internetforbindelse. At sikre, at du modtager de samme downloadhastigheder over en trådløs router, at du ville bruge en direkte kablet forbindelse til en pc, kan være vigtig, når du træffer beslutningen om at gå trådløst eller forbinde direkte til en router. Heldigvis kan du ved hjælp af online-hastighedstest nøjagtigt vise, hvor hurtigt din trådløse internethastighed er.