Sådan overvåger du medarbejderens internetbrug

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Svæve hallerne, og brug tid med dine medarbejdere i deres kontorer eller hytter. Hvis dine medarbejdere ved, at du kan gå rundt i området i tilfældige tider, er de mindre tilbøjelige til at deltage i forbudt aktivitet, lige fra frygten for at blive fanget. Du kan blive overrasket over, hvor mange mennesker synes at ændre skærmen bratt, når de indser, at du er i nærheden. Dette vil give dig en ide om, om du skal vedtage yderligere foranstaltninger med det samme, eller hvis du har tid til at foretage gradvise ændringer.

2.

Gennemfør en skriftlig internetbrugspolitik og uddanne Deres personale på dets formål, dets indhold og dets sanktioner for overtrædelse. Lad dem også vide, at du vil overvåge internetaktivitet. Dette er et vigtigt skridt til at tage før overvågning, at finde dig i et problem og forsøge at gøre noget. At ophæve en person til internetmisbrug uden en skriftlig politik på plads kan gøre det lettere for en opsagt medarbejder at indgive en dragt til fejlagtig opsigelse.

3.

Implementer en firewall på din internetforbindelse . Dette vil gøre det muligt for dig at blokere den slags trafik, der frister en medarbejder til at spilde tid, som f.eks. Video- og musiktrafik. En firewall undersøger og eventuelt blokerer udgående og indgående trafik, som giver dig mulighed for at beskytte dit interne netværk mod eksterne angreb, og forhindrer også dine medarbejdere i at sætte dit netværk i fare ved at besøge farlige websites.

4.

Implementér et indholdsfilter på dit lokale netværk. Indholdsfiltre giver dig mulighed for at blokere adgangen til kategorier af indhold, f.eks. Sportswebsites, indkøbswebsteder og pornografisider. Du må simpelthen ikke lade dine medarbejdere gå derhen langt for at forhindre misbrug af din internetforbindelse. Disse filtre giver også logfiler til din anmeldelse, så du kan se, hvilke websteder dine medarbejdere forsøger at få adgang til. Gennemgå disse regelmæssigt, ugentligt eller månedligt, og undersøge og træffe passende foranstaltninger, når der er en overtrædelse.

Er du bekymret for, hvordan dit personale bruger internettet, mens du er på jobbet? Ifølge nylige undersøgelser bruger omkring en fjerdedel af virksomhedens medarbejdere tid på internettet, der ikke er forretningsmæssigt forbundet. De kan gøre personlig e-mail, online shopping, forskning eller meget værre. Mens de måske ikke er klar over det eller tænker på det , de misbruger en virksomhedsressource, reducerer virksomhedens samlede produktivitet og udsætter virksomhedens netværk for potentielle sikkerhedstrusler. Der er flere ting, som du som leder eller virksomhedsejer kan gøre for at overvåge og minimere personlig internetbrug af dine medarbejdere.