Hvad er X.25-protokollen?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Opkaldsopsætning

X.25-kommunikation begynder med en opkaldsopsætning. En terminal bruger indtaster adressen til en vært, og PAD sender en opkaldsopsætningspakke til netværket. Netværksknuder ruter installationspakken til destinationsværten, og værten returnerer enten et opkaldsacceptpakke eller en opkaldsklar pakke. Opkaldspakken definerer det virtuelle kredsløb, der skal bruges til dataoverførsel.

Dataoverførsel

Efter opkaldet er etableret, kan data sendes over de virtuelle kredsløb. Kredsnumre er en del af X.25-overskriften, så hver knude ved, hvor de skal sende hver pakke. Fejl opdages ved hjælp af en frame check sekvens i slutningen af ​​pakken. Enhver pakke, der indeholder en fejl, kasseres og overføres igen via linket, indtil den er modtaget korrekt.

Relaterede protokoller

PAD'en styres af et sæt parametre defineret af X.3-standarden. X.29 definerer, hvordan computeren kan ændre parametrene, og X.28 definerer, hvordan terminalbrugeren kan ændre disse parametre. X.25-adressen er defineret i X.121. X.25 er en protokol til pakkeskift, der blev udviklet i løbet af 1970'erne for at forbinde asynkrone terminaler til store værtscomputere. X.25 tilbyder pålidelig pakke levering og en opkaldsforbindelse mekanisme. Terminalerne tilsluttes netværket ved hjælp af en pakkesamler / disassembler eller PAD.