Sådan spørger du efter godkendelse, når du får adgang til et intranet

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows 'Start' -knappen og vælg 'Alle programmer.' Klik på 'Administrative værktøjer' og klik derefter på 'Internet Information Services (IIS) Manager.'

2.

Højreklik på dit intranets websteds navn på venstre side af konfigurationen manager. Vælg 'Egenskaber' for at åbne webstedets konfigurationsvindue.

3.

Klik på fanen 'Directory Security'. Klik på knappen 'Rediger' i afsnittet 'Godkendelse og adgangskontrol' i egenskabsvinduet.

4.

Fjern markeringen i feltet 'Windows Integreret godkendelse'. Denne afkrydsningsfelt muliggør integrering af Windows-godkendelse, som giver brugerne mulighed for at logge ind uden et kodeord.

5.

Klik på 'Ok' for at gemme dine indstillinger. Åbn et webbrowservindue og indtast din intranetadresse i navigationstastaturet. Et brugernavn og adgangskode vindue vil dukke op, hvilket kræver at du indtaster dit Windows brugernavn og adgangskode, før du ser siden.

Din virksomheds Windows intranet-server bruger integrerede Windows-tilladelser, der gør det muligt for brugerne at få adgang til sider uden at levere et brugernavn eller en adgangskode til et netværk. Dette er også den måde en typisk online hjemmeside fungerer på. Internet Information Services (IIS) bruger et internt Windows-brugernavn til at logge på serveren, hvilket er en proces, der er usynlig for webstedslæserne. Du kan indstille din IIS-konsol til at kræve brugernavn og adgangskode, når du vil oprette et højere sikkerhedsniveau for din intranetserver.