Sådan startes fjernhjælp

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn menuen 'Start' og klik på knappen 'Hjælp og support' nederst på højre side. Klik på 'Hjælp og Support Services.' Klik på 'Inviter en ven til at oprette forbindelse til din computer med fjernsupport' under overskriften 'Anmod om assistance'.

2.

Klik på 'Inviter nogen til at hjælpe dig' og i den boks, der vises, indtaste e-mail-adressen til den person, du vil starte fjernhjælp med. Klik på knappen 'Fortsæt' og skriv en besked til din fjernhjælpspartner for at lade ham vide, hvorfor du vil have hjælp. Klik på 'Fortsæt' og vælg en adgangskode. Klik på 'Send invitation'.

3.

Informer din partner om adgangskoden til fjernhjælp i en anden email eller telefon. Når han åbner e-mail-invitationen, kan han indtaste adgangskoden og tilbyde at starte fjernhjælp. Når du bliver bedt om det, skal du acceptere anmodningen om fjernhjælp. Du kan kommunikere med ham ved hjælp af det integrerede Remote Assistance chat vindue. Når du bliver bedt om det, accepterer du sit tilbud om at 'tage kontrol' af din computer, og han vil være i stand til at styre din computer og forhåbentlig løse eventuelle problemer, du har.

Tips og advarsler

  • Gør ikke din adgangskode til fjernhjælp den samme som noget af dine egne vigtige adgangskoder, da du skal dele adgangskoden med din partner for at starte fjernhjælp.
  • Windows Remote Assistance-værktøjet giver dig mulighed for at give og modtage support til andre brugere online. Det giver dig mulighed for at tage midlertidig kontrol over modtagerens computer for at løse det problem, han har. Det er et nyttigt værktøj til systemadministratorer i en stor virksomhed, fordi det giver dem mulighed for at løse eventuelle tekniske problemer uden fysisk at være ved problematisk maskine. Fjernhjælp er tilgængelig via e-mail eller ved hjælp af Windows Live Messenger og indeholder en tekstchatfunktion.