Forskellen mellem informationssystem og management informationssystem

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Informationssystemer (IS)

ER refererer til et sæt data, computere, software og ledelsesmetoder, der kræves for at understøtte den daglige 'interne' drift af et firma. IS er unikt for hvert firma, fordi de operationelle krav er unikke.

Management Information System (MIS)

MIS betragtes ofte som en delmængde af IS. Denne delmængde er mest relevant, når det sikres og leverer information, der kræves for at hjælpe virksomhedsledere med at foretage operationelle, strategiske og proaktive beslutninger. I mange tilfælde kommer denne information fra uden for virksomheden eller fra 'eksterne' kilder som data fra leverandører eller realtids salgsdata fra detailforretninger.

Forskellen mellem IS og MIS

refererer til informationssystem, der kræves til at drive virksomhedens daglige interne operationer. MIS refererer til informationssystemet, der er ansvarligt for at sikre både interne og eksterne data, som ledelsen kan bruge til at træffe operationelle beslutninger. Sådanne beslutninger kan føre til udformningen af ​​et nyt produkt eller en tjeneste, som adskiller sig fra det, der kræves for at drive den daglige interne drift. Informationssystem (IS) og ledelsesinformationssystem (MIS) er begge en del af den informationsteknologiske infrastruktur, der kræves for at drive et firma. Selvom der er forskelle mellem IS og MIS, arbejder begge sammen for at lette IT-infrastrukturen i et selskab eller selskab.