Sådan deler du en ADSL internetforbindelse

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Deling af forbindelse via en DSL-router

1.

Slut DSL-router til DSL-modemet, som blev leveret af internetudbyderen. Brug et standard Ethernet-kabel til at forbinde DAN-routers WAN- eller internetport til Ethernet-porten eller modemet.

2.

Tilslut Ethernet-grænsefladen fra en computer til et LAN routerens port. Sørg for, at computeren er konfigureret til at få en IP-adresse dynamisk.

3.

Identificer adressen til standardrouteren. Skriv kommandoen 'netstat -rn', tryk på 'Enter' i en kommandoprompt på Windows eller en shell prompt på Linux eller Macintosh. 'R' betyder udskrivning af routingstabellen, og 'n' forhindrer DNS-navnesøgninger. Find den linje, hvor netværket er 0.0.0.0 og masken er 0.0.0.0. Bemærk adressen til 'Next Hop' eller: 'Gateway' på denne linje. Du skal bruge det til næste trin.

4.

Åbn et webbrowservindue og indtast adressen til 'Gateway' eller 'Next Hop' i navigationslinjen på top. Log på routeren ved hjælp af instruktioner fra producenten. Kontroller fabrikantens hjemmeside for at finde vejledningen. Standardindstillingerne er ofte et brugernavn til administrator uden adgangskode, intet brugernavn og administratoradgangskode, eller både brugernavn og adgangskode til administrator.

5.

Konfigurer WAN- eller internetporten i overensstemmelse med din internetudbyders anvisninger. Den vil enten instruere dig om at bruge DHCP eller give dig et brugernavn og adgangskode til en PPPoE-forbindelse. konfigurere routeren vil blive givet i routeren instruktioner.

6.

Slut flere computere til DSL router ved hjælp af et standard Ethernet-kabel for at forbinde Ethernet-grænsefladen på hver computer til et LAN porten til DSL router.Ruteren vil oversætte interne adresser til den offentlige adresse tildelt af internetudbyderen. Processen med Network Address Translation eller NAT gør det muligt for flere computere at dele det samme netværk.

Brug Internet Connection Sharing-funktionen i Windows 7 Professional

1.

Tilslut Ethernet-porten på DSL-modemet til en uplink-port på Ethernet-kontakten. Hvis omskifteren ikke har en uplink-port, skal du bruge et Ethernet-crossover-kabel til at forbinde DSL-modemet til en normal port på Ethernet-switchen.

2.

Slut alle computere til Ethernet-switchen. Brug et standard Ethernet-kabel til at forbinde Ethernet-grænsefladen på computeren til normale porte på Ethernet-kontakten.

3.

Vælg en computer som den primære computer med en direkte forbindelse til internettet og deaktiver fildeling og printerdeling for den primære computer. Vælg 'Kontrolpanel' i menuen 'Start'. Vælg 'Netværk og internetforbindelser', og vælg derefter 'Netværksforbindelser'. Højreklik på den grænseflade, der forbinder til internettet og vælg 'Egenskaber'. Kontroller, at afkrydsningsfelterne 'Client for Microsoft Networks' og 'File and Print Sharing for Microsoft Networks' ikke er markeret.

4.

Aktiver ICS. Klik på fanen 'Avanceret' i grænsefladedialogboksen, og marker afkrydsningsfeltet 'Tillad andre brugere at oprette forbindelse via denne computers internetforbindelse' Fjern markeringen i afkrydsningsfeltet 'Tillad andre brugere at kontrollere eller deaktivere den delte internetforbindelse'.

5.

Konfigurer de andre klientcomputere til automatisk at hente en IP-adresse.

Tips og advarsler

  • Forlad DSL-router tændes, så forbindelsen kan bruges til enhver tid.
  • Deaktiver konfiguration af en DSL-router fra internettet.
  • Deaktiver konfiguration af en Windows-computer fra internettet. < / li>
  • Husk at den primære Windows-computer skal være tændt, hvis du bruger ICS.
  • ADSL-forbindelser fordeles bedst ved hjælp af et kabel eller en DSL-router. Routeren har en port, der forbinder til internettet og flere LAN-porte, der kan forbinde lokale computere eller enheder. Dette er den sikreste metode til deling af en forbindelse. Det er også muligt at dele en internetforbindelse med en Windows-computer. Af sikkerhedsmæssige årsager skal du deaktivere nogle tjenester på enhver Windows-computer, der forbinder direkte til internettet.