Sådan måles DSL båndbredde

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Vælg et båndbredde testsite, såsom SpeedTest, BandwidthPlace eller Speakeasy.

2.

Klik på knappen, der siger 'Start Test .' Se resultaterne, herunder pingtid, uploadhastighed og downloadhastighed. Et lavere pingnummer er bedre.

3.

Udfør testen på forskellige tidspunkter af dagen på forskellige teststeder. Gennemsnittet af resultaterne giver det tydeligste billede af din båndbredde.

Tips og advarsler

  • ADSL er den variant af DSL, der sælges til forbrugerne, og er langt mest almindelige gennemførelse. ADSL giver en hurtigere downloadhastighed på bekostning af en langsommere uploadhastighed. Uploadhastigheden er typisk en tiendedel af downloadhastigheden. SDSL er varianten af ​​DSL, som typisk sælges til virksomheder og er symmetrisk, hvilket betyder, at både upload og download båndbredde er de samme.
  • Den båndbredde, din internetudbyder citerer, når du sælger dig en DSL-konto, er et beløb baseret på ideelle forhold. Det er meget sjældent, at din DSL-forbindelse rent faktisk opnår den fulde båndbredde, den annonceres på. Den hastighed, din internetudbyder annoncerer, er dens downloadbåndbredde. Fælles annoncerede DSL-hastigheder i USA er 3 Mbps og 6 Mbps. Det er vigtigt at teste den faktiske båndbredde, du modtager lejlighedsvis for at være sikker på, at du ikke betaler for din internetforbindelse.