Sådan opretter du et trådløst LAN-netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Vælg en internetudbyder (ISP). Vælg en udbyder og forbindelseshastighed, der passer til dine behov. Gennemgå oplysninger om de forskellige forbindelseshastigheder, såsom kabel og DSL. Hold dig væk fra langsommere opkaldsforbindelser til internettet til et trådløst LAN.

2.

Køb en trådløs router fra en lokal elektronikforretning eller en velrenommeret onlinebutik (se Ressourcer). Brug et Ethernet-kabel til at forbinde din trådløse router til computeren. Slut det modem, som din internetudbyder har leveret til den trådløse router med et andet Ethernet-kabel. Indsæt installationsdisken, der fulgte med routeren, i computeren, og følg trinvise instruktioner for at installere.

3.

Installer trådløse netværkskort i computere på LAN . Indsæt installationsdisken, der fulgte med netværkskortet, i hver computer, og følg trinvise instruktioner for at installere driverne. Genstart hver computer for at afslutte installationen.

4.

Slut computeren til det trådløse netværk ved at gå til menuen Start og dobbeltklikke på 'Netværk'. Klik på 'Administrer trådløse netværk' og dobbeltklik på 'Tilføj' for at tilføje et netværk, der ligger inden for computerens rækkevidde. Vælg dit netværk og klik på 'Connect'. Udfyld dette for hver computer, der skal sluttes til det trådløse LAN.

Tips og advarsler

  • For at forhindre uautoriseret adgang til din trådløse forbindelse skal du oprette kryptering og en adgangskode.
  • For at forbinde enheder, der allerede er WiFi-kompatible, skal du oprette en automatisk forbindelse for at oprette forbindelse til den nærmeste trådløse forbindelse.
  • Et trådløst lokalnetværk (LAN) giver dig mulighed for at oprette flere computere på samme netværk. Netværksforsyninger som routere og kabler er nødvendige for at oprette et trådløst LAN. Trådløse LAN'er bruges til forretningsnetværk, hjemme netværk og til spil, der kræver, at flere computere deler det samme netværk.