Sådan deler du en Wi-Fi internetforbindelse i Ubuntu

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på menuen 'System' øverst på skærmen, og vælg 'Preferences' for at åbne kontrolpanelets skærm.

2.

< p> Klik på 'Netværksforbindelser' for at se internetforbindelsesindstillinger.

3.

Vælg 'Auto eth0' for at ændre standard internetforbindelse på din computer. Klik på 'Rediger'.

4.

Åbn fanen 'IPv4 Settings' og vælg den mulighed, der muliggør forbindelsen 'Delt til andre computere.'

5.

Genstart computeren ved at skrive 'sudo reboot' i et terminalvindue eller klik på 'Reboot' efter at have åbnet menuen 'System'.

6.

Slut computere til den delte forbindelse. Hvis du vil dele et Wi-Fi-netværk med andre computere via et Ethernet-kabel, skal du blot forbinde et CAT5 Ethernet-kabel mellem de to computere. Hvis du vil dele en kabelbaseret Ethernet-forbindelse via Wi-Fi, skal du sikre dig, at computerens Wi-Fi-kort er tændt og tilslutte klientcomputere til det viste internet-ad hoc-netværk for at komme online.

7.

Åbn den software, der leveres af dit mobilselskab, hvis du vil dele en 3G-modemforbindelse via Wi-Fi i Ubuntu. Når du har startet internetdeling i kontrolpanelet Netværksforbindelse, skal du klikke på 'Connect 'knappen i din 3G-forbindelse software til at starte forbindelsen. Når værtcomputeren er forbundet til mobilnetværket, kan klientenheder forbinde til den delte forbindelse via værtscomputeren.

Tips og advarsler < / h4>

  • Hvis du deler et mobilt 3G-internet i Ubuntu, skal du være opmærksom på at bruge din båndbredde. Mobildatabærere i USA sætter en streng grænse for båndbredde og går over denne grænse ved at have flere enheder forbundet via samme forbindelse, kan resultere i betydelige overskydende brugsafgifter eller serviceafbrydelser ns. Standardgrænsen for 3G-modemforbindelser er 5 GB pr. Måned.
  • Hvis du deler en Wi-Fi internetforbindelse i Ubuntu, kan du få flere enheder online, selvom du ikke har en Wi-Fi-router. Dette er særligt nyttigt, hvis du vil dele en hotel-internetforbindelse eller få flere enheder til at oprette forbindelse til en mobil bredbåndsforbindelse som dem, der tilbydes af 3G USB-modemer. For at dele en forbindelse ved hjælp af Ubuntu-distributionen af ​​Linux, skal din computer have flere netværksadaptere. Du kan f.eks. Ikke oprette forbindelse til internettet via Wi-Fi og dele det også via Wi-Fi; du skal dele Wi-Fi-forbindelsen via Ethernet.