Sådan får du trådløse drivere til at fungere på en bærbar computer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Find navnet på det firma, der fremstillede dit trådløse udstyr. Selskabets navn skal udskrives et eller andet sted på selve enheden, såvel som på den boks, den kom ind, og i den vejledning, der fulgte med den. 'Linksys' og 'Cisco' er to eksempler på virksomheder, der fremstiller trådløst udstyr.

2.

Åbn dit websted og besøg producentens hjemmeside for det firma, der lavede din trådløse netværksudstyr. Hvis Linksys f.eks. lavede dit trådløse udstyr, ville du gå til 'www.linksys.com'.

3.

Søg efter dit trådløse netværksprodukt efter modelnummer. Modelnummeret vil være placeret sammen med producentens navn på selve produktet, på boksen, det fulgte ind og i manualen.

4.

Klik på 'Download' link for at downloade den nyeste version af enhedsdriveren til den trådløse netværksenhed. Hvis flere versioner er tilgængelige for forskellige operativsystemer, skal du sørge for at downloade den version af driveren, der fungerer med operativsystemet, som din computer rent faktisk kører.

5.

Dobbeltklik den driver du lige downloadede. Klik på 'Uddrag' for at installere driveren, hvilket vil gøre det trådløse udstyr til at fungere sammen med dit operativsystem og din bærbare computer.

For at dit trådløse netværk skal fungere, skal enhedsdrivere, der er unikke for det pågældende udstyr, være installeret på din bærbare computer. Uden disse enhedsdrivere vil din computer ikke kunne genkende, endsige bruge dine installerede trådløse netværksenheder. Du kan gøre disse trådløse drivere til at fungere ved blot at få dem fra hjemmesiderne til producenterne af enhederne.