Sådan opretter du et Ethernet-kabel

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Skær kabel-5-kablet til den nødvendige længde. Tilføj 6 inches til længden for at tillade fejl.

2.

Klip den ydre jakke tilbage 1 tommer. Hvis du nickker nogen af ​​ledningerne, skal du klippe enden af ​​og prøve igen. Trim klippejakken, så der ikke er skarpe kanter.

3.

Fjern trådparene og ret dem med fingrene. Ordne ledningerne i den rigtige farverækkefølge.

4.

Trim trådenderne, så de er ens længde og ligge fladt. Skær enderne til en samlet længde på 1/2 tommer.

5.

Skub trådene fast i en af ​​RJ-45-stikkene. Sørg for, at ledningsjacket er inden i stikket, og ledningerne er flush mod stop på stikket.

6.

Krymp stikket med krympeværktøjet. Sørg for, at ingen af ​​ledningerne er skiftet, og at de stadig er i det rigtige farvemønster.

7.

Gentag trin to til seks i den anden ende af kablet.

Tips og advarsler

  • Ledningsfarvefølgen er hvid / orange, orange, hvid / grøn, blå, hvid / blå, grøn, hvidbrun og brun. Dette er hvis RJ-45-stikket er i hånden med klipset nede, og den åbne ende peger mod dig.
  • Køb ikke det lavest mulige krympeværktøj, da det kan være upåliteligt.
  • Ethernet-kabler bruges til at forbinde computere til computermodemer eller routere. Kablet består af cat-5-tråd, der er termineret i hver ende med et RJ-45-stik. Stikket passer til et stik på computeren eller perifer. Der er otte ledninger (fire par) i et cat-5-kabel. Ledningerne er farvekodede og et specifikt farvemønster jeg fulgte. Ifølge Internet Center er den nyeste farvestandard T-568B. Kablet kan være en længde på op til 328 fod (100 meter).