Hvordan konfigurerer jeg en Cisco 2960-switch?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tilslut kontakten til din computer med det blå serielle kabel, som skulle være medtaget i kontakten. Tilslut RJ-45-enden af ​​kablet til kontakten. Dette er enden, der ligner en stor telefonstik. Tilslut den 9-polede d-shell ende af kablet til din computers serielle port.

2.

Tænd for din computer og konfigurer og etabler en terminal session til kontakten Du kan bruge enhver software, der giver terminalemulering, og der er flere gratis programmer tilgængelige på internettet, herunder CRT, Putty og HyperTerminal. Indstil de terminale sessionsparametre til Xon / Xoff flowstyring, 9600 baud, 8 databit, 1 stop bit og ingen paritet.

3.

Tænd for kontakten og kig efter opstartsmeddelelserne. Kontroller dine terminalsessionindstillinger, hvis du ikke kan se beskederne efter et minut eller deromkring. Sørg for, at terminalopsætningsindstillingerne er korrekte.

4.

Fortsæt til den oprindelige konfigurationsdialog og basistilstandsopsætningen ved at acceptere standardindstillingerne for 'ja' på vejledningen. Du kan acceptere standardindstillingerne ved blot at trykke på 'Enter'.

Tryk på 'Enter', når du bliver bedt om at værtsnavnet accepterer standardet 'Switch' eller indtast et andet værtsnavn og tryk på 'Enter. '

Indtast den aktiverede hemmelige adgangskode, og tryk på' Enter. 'Gentag denne proces for aktiveringsadgangskoden og den virtuelle terminaladgangskode. Sørg for at skrive ned alle tre adgangskoder og gem dem på et sikkert sted.

7.

Hvis du bliver bedt om SNMP Network Management, accepterer du standard ved at trykke på 'Enter'. Indtast 'vlan1' og tryk 'Enter'. Dette vil identificere den grænseflade, der skal bruges til at oprette forbindelse til administrationsnetværket.

8.

Indtast 'ja', når du bliver bedt om at 'Konfigurer IP på denne grænseflade?' og tryk på 'Enter'. Indtast IP-adressen til kontakten og tryk på 'Enter'. Indtast subnetmasken ved prompten og tryk på 'Enter'.

9.

Indtast 'nej', hvis du bliver bedt om at 'aktivere som en kommandokobling' og trykke på 'Enter'. ' Omskifteren viser nu den nuværende konfiguration, og du får tre muligheder.

10.

Indtast '2' og tryk 'Enter' for at gemme konfigurationen til NVRAM og afslut . Når kontakten vender tilbage med sin prompt, er du færdig med den oprindelige konfiguration til din Cisco 2960-switch.

Tips og advarsler

  • Afhængigt af din virksomhed ' s procedurer, kan du blive påkrævet at hente IP-adresseringsoplysninger fra din netværksgruppe.
  • Hvis du søger at forbedre din netværksydelse ved at udskifte dine gamle netværkshubs og ønsker ydeevne og pålidelighed sammen med QoS (Quality of Service) og PoE (Power over Ethernet), så skal Cisco 2960-kontakten være på din liste af kandidater. Hvis du allerede har købt en Cisco 2960, har du lavet en beslutning, der vil resultere i forbedret netværks ydeevne og håndterbarhed. Cisco 2960 leveres i flere modeller med 8, 24 eller 48 porte, der understøtter FastEthernet og Gigabit Ethernet. Cisco 2960-switchen er en perfekt enhed til en lille virksomhed eller en filialkontorlokation.