Sådan begrænser du internetadgang via en router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Konfigurer WEP-nøglen på en Netgear-router

1.

Åbn en webbrowser og indtast IP-adressen til Netgear-administrationsgrænsefladen. På Netgear routere normalt 'http://192.168.0.1' eller 'http://192.168.1.1' bliver IP-adressen. Hvis ingen af ​​disse IP-adresser åbner Netgear-administrativ grænseflade, skal du kontakte manualen eller supportwebstedet for routerens mærke og modelnummer. IP-adressen vil blive angivet i en eller begge af disse kilder.

2 .

Indtast det administrative bruger-id og adgangskoden, og klik derefter på 'OK'.

3.

Klik på 'Trådløse indstillinger' i den venstre markeringsrude.

4.

Skriv et netværksnavn i inputfeltet 'Trådløst netværk'.

5.

Vælg 'WPA- PSK [TKIP] + WPA2-PSK [AES] '. Indtastingsboksen PassPhrase vises.

6.

Skriv en adgangskode i' PassPhrase ' 'Generer.' Flere krypterede nøgler vil blive genereret fra adgangskoden og anført i boksen nedenfor.

7.

Klik på radioknappen foran den ønskede primære nøgle. være den nøgle, der kræves for at få adgang til internettet eller lokalnetværket via routeren. Normalt er den første nøgle valgt.

8.

Skriv ned den krypterede nøgle. Det kræves ikke, at hver computer har adgang til netværket.

9.

Klik på 'Anvend'. Luk administrationens grænseflade. WEP-nøglen er nu indstillet til netværket.

Konfigurer WEP-nøglen på en Linksys-router

1.

Åbn en webbrowser og indtast IP adresse til Linksys administrative grænseflade. Denne IP-adresse 'http://192.168.1.1' fungerer normalt. Hvis denne IP-adresse ikke virker, skal du se brugervejledningen til routeren eller kontrollere supportwebstedet. Dialogboksen Adgangskode vises når du er tilsluttet til grænsefladen.

2.

Indtast det administrative bruger-id og adgangskoden. Klik på 'OK'.

Klik på fanen 'Trådløs' og klik derefter på 'Trådløs sikkerhed.'

4.

Klik på 'Sikkerhedsmodus' rullelisten og vælg 'WEP.'

5.

Vælg '1' for 'Standard overføringsnøgle.'

< p> 6.

Klik på rullemenuen 'WEP Encryption' og vælg '128 Bit Hex Digits'.

7.

Skriv en adgangssætning i Indtastningsboksen 'Passphrase' og klik på knappen 'Generer'. WEP nøglerne vil blive genereret og opført under feltet Passphrase. Den første WEP-nøgle er den, der kræves af andre computere til at oprette forbindelse til netværket.

8.

Skriv ned den krypterede nøgle, der er angivet i den første boks.

p> 9.

Klik på 'Gem indstillinger' for at gemme nøglerne og sikre netværket. Luk browservinduet.

Trådløse routere til hjemme- og virksomhedsnetværk anvendes i vid udstrækning, så sikring af den trådløse router er vigtig for at holde uautoriserede brugere væk fra det trådløse netværk. For at begrænse internetadgang via en trådløs router skal du indstille en WEP-tasten (Wireless Equivalent Privacy) på routeren. Hver computer, der forsøger at oprette forbindelse til internettet via routeren, bliver forpligtet til at have denne krypterede streng gemt i den trådløse netværksprofil på deres computer. En WEP-nøgle er et krypteret kodeord, der genereres og gemmes på routeren.