Sådan får du adgang til en Home Comcast-computer fra en off-site-placering

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Download og installering af VNC

1.

Køb eller download en gratis version af den nyeste Virtual Network Computing-software fra pålidelige ressourcer online, som f.eks. Real VNC (se Referencer). Når du har installeret det på din pc, skal du gå til Start - Programmer og derefter åbne VNC programmet ved at vælge 'Kør VNC server.' Det vil bede dig om at indtaste et kodeord, der skal bruges, og det skal indtastes af alle brugere, der forsøger at oprette forbindelse til den pågældende server.

2.

Find den ekstern IP-adresse på dit system. Åbn en browser (Firefox eller Internet Explorer), og besøg derefter Whatismyip.org. Resultatet vil vise din eksterne IP-adresse.

3.

Klik på det VNC-ikon, du ser på din proceslinje, for at åbne valgmenuen. Kør eller åben softwaren, og indsæt den eksterne IP-adresse på din VNC-server-pc. Du bliver bedt om adgangskoden, så snart der oprettes forbindelse.

4.

Vælg forbindelsestype, der skal accepteres - Java til webvieweren og stikkontakten, hvis du går via VNC vieweren. Du kan også vælge mellem flere muligheder for at manipulere og kontrollere sessionerne.

5.

Opret forbindelse til VNC-serveren ved at køre VNC-klientsoftwaren og indtaste computerens IP-adresse med VNC-serveren eller dit hjemmesystem. Indtast adgangskoden. VNC åbner så et vindue, hvor du kan se dig PC-skrivebord. Du kan nu styre det som om du faktisk er foran din hjemmecomputer.

Tips og advarsler

  • Hvis du bruger en bredbåndsforbindelse, kan DSL eller enhver dynamisk IP-internetforbindelse, skal du oprette en konto hos nogen af ​​de udbydere, der tilbyder gratis, dynamisk DNS. Du kan derefter indtaste enten den dynamiske IP-adresse eller selve webadressen.
  • Det er ikke tilrådeligt for virksomheder at bruge VNC eller Virtual Network Computing uden at bruge yderligere sikkerhedsprocedurer, som f.eks. Virtual Private Network.
  • Har du nogensinde været langt hjemmefra og brug for at få adgang til dine kontaktoplysninger eller dine filer fra din pc? Eller har du kun ankommet til kontoret for at opdage, at du ikke kunne kopiere dine præsentationsdokumenter korrekt til din tavle? En løsning er til stede. Opsætning af din pc til fjernadgang vil virke til din fordel. Fjernadgang giver dig mulighed for at forbinde og styre din hjemmecomputer via internettet ved hjælp af software, der muliggør kommunikation mellem din pc og en ekstern computer, uanset hvor du er. Mange varianter af software er tilgængelige på markedet, der kan bruges til fjernadgang, der gør det muligt for dig at betjene din Comcast-tilsluttede hjemmecomputer, når du er på et andet sted, ved hjælp af en internetbaseret og fjerncomputerenhed.