Sådan sikres WiFi Internet

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Administratorindstillinger

1.

Få adgang til dine routerindstillinger ved at logge ind på administratorsiden. Administratorwebstedet er det samme websted, der blev åbnet, da du først konfigurerede din router.

2.

Se efter administratorsiden i din routerhåndbog. Hvis du har en D-Link / Linksys Router, skal du prøve at indtaste en af ​​følgende standard IP-adresser i din webadresselinje: 192.168.1.1, 192.168.0.1, 191.168.1.245 eller 192.168.0.30.Kontakt din internetudbyder, hvis du stadig har problemer med at få adgang til webstedet.

3.

Skift adgangskoden til din trådløse router. Hvis dette er første gang du indstiller en adgangskode, vil du sandsynligvis bruge en fabriks standardadgangskode. Standardadgangskoder er let brudte og omfatter dermed din trådløse sikkerhed.

4.

Vælg et sikkert kodeord, der indeholder bogstaver, tal og symboler. Hackere vil have en vanskelig tid på at prøve at få adgang til dit netværk på denne måde.

Kryptering

1.

Tænd krypteringsindstillingen under din routeradministrator side. Krypter kodeoverførselsdata, så kun autoriserede computere kan bruge netværket. Normalt installeres routere først, mens krypteringen er slukket som standard.

2.

Vælg en WPA- eller WPA2-kryptering til din router. WEP-kryptering er ikke et godt valg, da det er nemt for indtrengere at hakke ind.

3.

Opdater din routeres firmware ved at få adgang til producentens hjemmeside. Opdateringer løser eventuelle sandsynlige fejl og giver ekstra sikkerhedspatcher. Det vil også give dig mulighed for at bruge WPA eller WPA2, hvis du har en ældre router og ikke kan se disse muligheder på administratorsiden.

SSID

1.

Skift dit standard SSID-navn. SSID, Service Set Identifier, er navnet på dit netværk og vil ofte underrette hackere om, at du bruger en standardadgangskode. Hvis du ændrer dit SSID-navn, vil det være mindre opmærksom på dit netværk, og det hjælper dig med at finde dit eget netværk i tætte trådløse netværk.

2.

Stop udsendelse af dit netværk til offentligheden. Ved at stoppe SSID-udsendelse vil offentligheden ikke vide, at du har et trådløst netværk.

3.

Skift udsendelsesindstillingen for dit SSID-navn under administratorindstillinger. Dette vil forhindre uvelkomne indbydere fra at scoping ud dit netværk og forsøger at hakke ind i det.

Firewall

1.

Opret en firewall til din computer. Firewalls hjælper med at blokere ulovlig adgang fra internettet eller dit netværk.

2.

Installer firewall'en ved hjælp af en software som ZoneAlarm eller Agnitums Outpost Firewall. Begge disse software muligheder er gratis og pålidelige.

3.

Tænd din Windows-firewall for ekstra beskyttelse. Hvis du ikke ønsker at installere softwaren, tilbyder Windows en pålidelig firewall under de netværksindstillinger, du kan bruge.

Tips og advarsler

  • Installer en anti -Virus på din computer for at forhindre uvelkomne vira og trojanske heste, der vil kompromittere din trådløse sikkerhed.
  • Veluddannede hackere kan stadig få adgang til dit netværk, så prøv at tilføje ekstra sikkerhed til vigtige dokumenter.
  • Brug aldrig kreditkortoplysninger på en computer ved hjælp af et usikkert trådløst netværk.
  • Sikring af din WiFi internetforbindelse er vigtig for at holde personlige computerfiler sikre og væk fra identitetstyveri og hacking. Hackere vil ofte drage fordel af trådløse netværksejere, der ikke ved, hvordan de kan ændre deres sikkerhedsindstillinger og foretrækker at lade alt være i standard. Heldigvis er der mange metoder til at sikre dit netværk ved at placere de rigtige indstillinger og installere sikkerhedssoftware.