Sådan opsættes en HP netværksprinter

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tilslut HP-printeren til den trådløse router med de kabler, der fulgte med dit køb.

2.

Klik på 'Start' på din computer, der er tilsluttet routerens netværk. Klik på 'Enheder og printere' i startmenuen for at se de aktuelle printere, der er installeret på computeren.

3.

Klik på ' Tilføj en printer 'for at starte printerinstallationsguiden. Vælg indstillingen for at tilføje en netværksprinter. Vælg din printer fra listen over printere, som din computer registrerer inden for rækkevidde.

4.

Giv Windows tilladelse til at registrere og installere printerdrivere til HP-printeren, hvis du bliver bedt om det. Indsæt installations-cd'en til din HP-printer, hvis du bliver bedt om det. Klik på 'Næste', når dit system fortæller dig, at det har installeret enhedsdriverne til HP-printeren.

5.

Navngiv din HP-printer noget, der skelner det fra de andre printere, som du måske installerer på din computer, f.eks. 'Home Office Printer.' Klik på 'Næste'.

6.

Indtast deling af indstillinger for printeren. Klik på 'Næste'. Sæt en check i boksen for at gøre denne HP printer til din standardprinter. Klik på 'Udfør' for at lukke installationsguiden til printeren.

Tips og advarsler

  • Din computer kan i sjældne tilfælde ikke automatisk registrere og installere Enhedsdriverne til din HP-printer. I så fald skal du gå til producentens hjemmeside (se Ressourcer). Der kan du downloade enhedsdriverne til din specifikke HP-printermodel.
  • Med det antal printere, som HP laver, er din specifikke printermodel Opsætningsprocessen kan variere. Kontakt HP Support (se Ressourcer) for oplysninger, der er specifikke for din HP-printermodel.
  • Enhver HP-printer, som kan oprette forbindelse til en trådløs router, kan blive en netværksprinter. En computer forbinder direkte til en lokal printer, mens en netværksprinter og en computer forbinder via et fælles netværk. Ved at bruge netværksstikket kan flere computere forbinde til en printer, hvilket gør en netværksprinter nyttig til hjem eller kontorer med flere computere. Tilslutning af printeren og netværket er det første trin i opsætningen. Derefter skal du installere printerens konfigurationer i computerens indstillinger.