Sådan overvåger du netværksbåndbredde

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Download NetWorx, et gratis netværk båndbredde overvågningsprogram tilgængelig fra SoftPerfect (se Resources). Når NetWorx er blevet downloadet og installeret, vil den nemt pop op i proceslinjen og automatisk begynde at overvåge din pcs båndbredde. NetWorx kan advare dig med lyde, når din båndbreddeforbrug øges og endda advare om mistænkelig aktivitet på dit netværk. trafik er repræsenteret på et rutediagram og logget ind i en fil, der kan eksporteres i HTML, Microsoft Word og Excel formater. NetWorx er et relativt simpelt program med direkte fremadrettede funktioner og en brugervenlig grænseflade.

2.

Besøg webstedet for BWMonitor og download og installer overvågningsprogrammet Bandwidth Monitor (se Resources). Bandwidth Monitor giver en gratis 30-dages prøveperiode, hvorefter du bliver forpligtet til at betale en engangs licensafgift . Bandwidth Monitor tilbyder mange funktioner, hvoraf nogle omfatter: overvågning i realtid, Speed ​​Stopwatch og trafikrapporter. Brug Speed ​​Stopwatch-testene, som måler upload og downloadhastigheder i en brugerdefineret tidsperiode. rapporter er et nyttigt værktøj, der løbende registrerer båndbreddeforbrug og gør det muligt at se statistikker over ugentlige, daglige, månedlige og årlige tidsperioder. De fleste funktioner forbliver utilgængelige i prøveversionen, så du skal måske købe softwaren til virkelig at teste dens potentiale.

3.

Download og installer NetLimiter ved Locktime Software (se Resources) . Udover at levere typiske funktioner som overvågning og statistik i realtid båndbredde, giver NetLimiter dig faktisk mulighed for at styre strømmen af ​​trafik. Brug værktøjet Bandwidth Shaper til at kontrollere, hvor meget trafik der udveksles mellem programmer og forbindelser. NetLimiter indeholder en personlig firewall til sikkerhed og fjernadministration, så du kan styre og overvåge pc'er fra hvor som helst du måtte være. NetLimiter er tilgængelig som freeware og shareware med en 28-dages evalueringsperiode.

Tips og advarsler

  • Prøv at downloade prøveversioner af hvert program, inden du forpligter dig til et køb for bedre at vurdere dine behov.
  • Båndbreddeovervågningssoftware er i stand til at måle din download og uploadhastigheder i realtid. Det kan også spore datautbrudshastigheder og kompilere statistikker for at bestemme maksimale brugstider. De fleste software kan 'Ping' fjerncomputere, spore alle indgående og udgående forbindelser og udføre 'Trace Routes' til datapakker. At vælge det rigtige program er et spørgsmål om din pcs evner, dine behov og pris, hvis nogen.