Definition af DNS Lookup

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Resolver på den lokale vært.

Hver computer, der bruger internettet, har et resolverprogram. Ethvert program på computeren, der skal oversætte et navn til en IP-adresse, vil anmode om oversættelsen fra resolveren. Hvis resolveren ikke kan finde navnet i lokale filer, vil det starte en DNS-anmodning til en navneserver.

En rekursiv DNS-anmodning.

En DNS-anmodning er en pakke, der sendes fra en computers opløsningsprogram til en navneserver på internettet Computeren skal være forprogrammeret med en navneserver IP-adresse Navneserveren returnerer den IP-adresse, der svarer til navnet. Dette kaldes en rekursiv anmodning.

Iterativ opslag < / h2> Hvis DNS-serveren ikke har navnet cached lokalt, vil det anmode adressen fra en højere server. Højere niveau servere tillader ofte ikke rekursive forespørgsler. De løser kun et niveau af navnet. For eksempel en forespørgsel til en topniveau server for navnet www.thehostingservice.com vil returnere adressen til en '.com' -server. Den næste anmodning til www.thehostingservice.com, der blev foretaget til '.com' -serveren, ville returnere adressen 'thehostingservice.com . 'Den endelige anmodning ville blive foretaget til navneserveren for' thehostingservice.com. 'Det ville Jeg returnerer IP-adressen på www.thehostingservice.com. Dette kaldes en iterativ anmodning. DNS står for Domain Name System. Et DNS-opslag er en anmodning fra en klientcomputer til en navneserver, der oversætter et internetdomænenavn til en IP-adresse. Anmodningen kan være en rekursiv anmodning eller en iterativ anmodning.