Definition af en intranetportal

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Formål

Intranettene giver et centralt punkt for adgang til organisationsmedlemmer som f.eks. virksomhedens medarbejdere til at finde de værktøjer og informationer, de har brug for til at operere inden for virksomheden. Intranetportaler kan reducere eller eliminere behovet for traditionelt trykte ressourcer. Elektronisk præsentation af og adgang til ressourcer kan give effektiv kontrol af applikationer og information på virksomhedsniveau.

Konstruktion

Om brugerdefineret eller købt fra et softwarefirma, har intranetportaler ofte det samme udseende som internetsider. Brugere har typisk adgang til en hjemmeside, hvor de kan navigere til applikationer og statisk indhold, der er oprettet i forskellige formater. Indhold kan indeholde PDF-dokumenter, websider og regneark, blandt andre former.

Indhold

Indhold inkluderet i intranetsportaler varierer afhængigt af organisationen. Typiske virksomhedsportaler kan indeholde sådanne ressourcer som e-mail-applikationer, kalendere, instant messaging-applikationer, kundedatabaser, medarbejdermanualer, arbejdsrelaterede retningslinjer og interofficeformer.

Adgang

Beboelse inden for et lukket netværk, hovedparten af ​​intranettet portaler tillader kun adgang i organisationen eller fjernadgang fra medlemmer, der bruger et adgangskodesystem. Typiske metoder til adgang til intranetportaler kan omfatte computere, personlige digitale assistenter (PDA'er) og web-aktiverede mobiltelefoner. En intranetportal er en central placering for information og applikationer inden for en organisation, præsenteret i et elektronisk format. Korporationer, regeringer, nonprofitgrupper og uddannelsesinstitutioner bruger intranetportaler til at lette organisatoriske funktioner.