Sådan overfører du FTP

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på knappen 'Start' og vælg 'Kør'.

2.

Skriv 'ftp (værtsnavn)' i kørslen boks. Udskift enten IP-adressen eller domænenavnet på den computer, som du forsøger at få adgang til (værtsnavn). 'Hvis du forsøger at få adgang til en computer, der hedder server.example.com, så skriver du' ftp-serveren. example.com 'i feltet Kør.

3. Indtast dit loginnavn ved prompten, når forbindelsen er etableret, og tryk på Enter. Indtast din næste prompt ved at indtaste din kontoadgangskode og tryk på Enter. Dette vil forbinde dig med værtscomputeren.

4.

Skriv 'binær' og tryk på Enter. Dette giver dig mulighed for at overføre ikke-ASCII filer som eksekverbare filer og mediefiler.

5.

Skriv 'dir' for at liste ledige filer og mapper på værtscomputeren. Skriv 'ldir' for at liste over tilgængelige filer og mapper på din lokale computer.

6.

Skriv 'cd (mappenavn)' for at ændre den mappe, du åbner på værtscomputeren, hvis det er nødvendigt.

7.

Skriv 'lcd (mappenavn)' for at ændre den mappe, du har adgang til på din lokale computer hvis det er nødvendigt.

8.

For at sende en fil fra din computer til værtscomputeren skal du skrive 'put (localfilename) (remotefilename)'. Hvis du f.eks. Vil overføre en fil på din computer kaldet 'picture.jpg', og du vil kalde den, skal du bruge det samme navn på den eksterne computer, du ville skrive: 'put picture.jpg picture.jpg'.

9.

For at overføre en fil fra værtscomputeren til din computer skal du skrive 'get (remotefilename) (lokalfilnavn)'.

10.

p> Hvis du vil sende flere filer til værtscomputeren, skal du skrive 'mput (localfilenames)'. For eksempel, hvis du ønskede at overføre alle .jpg-filer i din lokale mappe til værtscomputeren, ville du skrive 'mput * .jpg'. Hvis du vil overføre alle filer, der begynder med bogstavet A, skal du skrive 'mput a *'.

11.

Hvis du vil modtage flere filer fra værtscomputeren, skriv 'mget (remotefilenavne)'. Parametrene for denne kommando fungerer på samme måde som kommandoen 'mput'.

12.

Når du er færdig, skriv 'Afslut' for at afslutte din FTP-session.

FTP-kommandoer (File Transfer Protocol) er indbygget i Windows og UNIX-operativsystemer som en metode til overførsel af filer fra en computer til en anden på tværs af netværk. For at overføre filer ved hjælp af FTP kan du bruge operativsystemets indbyggede kommandolinje FTP-program. For at bruge FTP skal du enten kende domænenavnet eller IP-adressen på den værtscomputer, du forsøger at få adgang til, og du 'Du skal bruge et loginnavn og kodeord til værtscomputeren.