Hvordan laver jeg en enkel CAT5 kabel patch?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Gør kabelpladen

1.

Mål afstanden, du skal dække med kablet, og tilføj 12 tommer til længden, så du kan trække CPU'en ud eller router til at arbejde på den, når den er tilsluttet. Sæt to kabelstøvler over hver ende af kablet, med startklemmen vendt ud mod den afskårne ende af kablet.

2.

Stram kablet 1 og frac12; tommer fra afskæringsenderne med kabelstrimmeren. Ved hjælp af et godt kabelstrimmel forhindrer du uheldigvis at hakke ledningerne inde.

3.

p> Fjern kabelparene og stram ledningerne med fingrene. Udfør ledningerne i den ene ende for at matche ordren i ledningsdiagrammet til 568B-stikket. Du kan bruge 568A-diagrammet, men 568B er mere almindeligt anvendt og en mere fleksibel ledningsskema.

Sæt alle ledninger tæt sammen mellem tommelfingeren og pegefingeren i den rækkefølge, der er vist på ledningsdiagrammet. Brug wire cutter til at lave en vinkel skåret på tværs af rækken af ​​ledninger kablet vil have et punkt på venstre side med højre sidetråd korteste og venstre sidetråd længst. Dette vil gøre det meget nemmere at installere belastningsbjælkerne.

5.

Træk ledningerne gennem loadbar en ad gangen med den længste til venstre. Skub hver ledning ind i lastbjælkens huller, der arbejder til venstre mod højre, indtil alle er 'indlæst'. Skub lastbjælken helt ned til, hvor kabelsisoleringen blev afskåret. Kontrollér, at ledningerne stikker gennem laststangen, er i den rigtige rækkefølge fra venstre mod højre som angivet i ledningsdiagrammet. Skub lastbøjlen op tæt på kabelisoleringen.

6.

Tryk trådene fladt og klip det overskydende ledning 1/4 tommer over lastbjælken i en perfekt lige linje vinkelret på belastningslinjen. Det er kritisk, at ledningerne har samme længde.

7.

Sæt forsigtigt stikket over ledningerne på laststangsenheden med kobberstikene opad og låseklipsen ned. De brune ledninger skal begge være på den højre side af stikket. Skub stikket tæt op ad lastbjælken, og krymp kontakten helt ned. Skub booteren op mod loadbaren. Det kan være nødvendigt at trykke let på det for at få det på plads.

8.

Gentag processen i den anden ende af ledningen, og test kablet med kabeltesteren. Følg instruktionerne for din særlige kabletester for at sikre, at alle ledninger er korrekt tilsluttet.

Tips og advarsler

  • Du kan lave et crossover-kabel i på samme måde ved hjælp af et kabeloverskridende kat 5-kabeldiagram.
  • Sørg for, at RJ-45-kabelstikkene passer til dit kabel. Nogle LAN-kabel bruger faste ledninger, nogle bruger strengede ledere. Sørg for, at stikket er udformet til at fungere med ledningstypen i dit kabel.
  • Når du ikke fjerner kabelparene, skal du ikke udvide det uklare under, hvor loadbar'en sidder. Dette kan forårsage tab af støj Beskyttelse i kablet.
  • Hvis kablet ikke overlader kabelkontinuitetstesten, kan du muligvis recrimpe forbindelserne og løse problemet.
  • Hvis du har mistanke om en af ​​de RJ-5-stik er dårlige, klippe den af ​​og erstatte den med en ny i stedet for at prøve at demontere den og geninstallere den.
  • Kategori 5 / 5E-kabel, også kendt som Cat 5, bruges almindeligvis i computernetværk som det Ethernet-netværk, du muligvis har oprettet mellem computere i dit hjem eller kontor. Cat 5-twisted pair-kablet er ubeskyttet, designet til høj signalintegritet takket være støjreduktionsegenskaberne i det snoetparede design. Kategori 5-kabel er dyrt; Undgå spildt kabel og reducer mængden af ​​unødvendigt kabel, der spoles op bag dit skrivebord, ved at lave patchkabler med brugerdefineret længde.