Sådan deaktiveres USB-drev og gruppepolitikken

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows 'Start' -knappen og indtast 'GPEdit.msc' i søgefeltboksen. Tryk på 'Enter' for at åbne gruppepolicy editoren. Når vinduet åbnes, skal du klikke på menuen 'Vis' øverst og vælge 'Vis kun politikindstillinger, som kan administreres fuldt ud.' Klik på 'OK'.

Klik på 'Computer Configuration', klik derefter på 'Administrative Skabeloner', og klik derefter på 'Brugerdefinerede politikindstillinger', og til sidst klik på 'Begræns drev. ' Dette åbner en liste over åbninger i vinduet med central detaljer.

3.

Dobbeltklik på 'Deaktiver USB-flytbare drev.' Dette åbner et konfigurationsvindue, hvor du kan aktivere eller deaktivere USB-drev på netværkscomputere.

4.

Vælg 'Aktiver' for at begrænse USB-drev på netværksmaskiner. Klik på 'OK' for at gemme dine indstillinger. Luk GPO editoren for at fuldføre indstillingerne.

Gruppepolitisk objekt (GPO) giver administratoren kontrol over stationære applikationer og hardware. GPO-editoren er en del af Windows-operativsystemet, der gør det muligt for administratoren at foretage ændringer i netværkspolitikker. En funktion er muligheden for at slukke for adgang til USB-drev. Dette beskytter virksomhederne mod at have store mængder data gemt og stjålet til et USB-flashdrev.