Sådan sender du en fjernadgangsinvitation

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Start computeren, og sørg for, at du har adgang til internettet. Når du er klar til at sende adgangs invitationen, skal du være online. Du kan bestemme, om du vil svare via en online chatboks eller ved at tale gennem en telefon. Ofte er telefonkommunikationen meget hurtigere, fordi reparationsteknikere på live chat-vinduer ofte arbejder sammen med mere end én kunde ad gangen, og du skal tillade responstid.

2.

Åbn din 'Start' menu og derefter 'Kontrolpanel.' Inden for de viste optioner skal du kunne finde ikonet 'System'. Klik på det og vælg derefter fanen 'Fjern'.

3.

Åbn fanen 'Fjern' og sørg for, at feltet ved siden af ​​'Tillad fjernsupportinvitationer fra denne computer' er kontrolleret. Dette vil omgå firewallen på dit system og tillade en anden computer at se dine systemfiler.

4.

Åbn menuen 'Start' igen og klik på 'Hjælp og support' ikon. Dette åbner et vindue, der giver dig mulighed for at 'Bede om hjælp fra en ven.' Udfyld de ønskede oplysninger, såsom e-mail-adressen, længden af ​​sessionen og eventuelle adgangskoder, hvis det er nødvendigt. Når du modtager feltet anmodning om tilladelse, skal du klikke på 'Ja'. Derefter har du mulighed for at lade dem have delvis eller fuld adgang til din computer.

Hvis du nogensinde har været fast at finde en løsning til at reparere din computer, ved du, hvor praktisk det er for en teknologisk person at kunne se, hvordan din skærm ligner, når fejlen opstår. Hvis du sender en fjernadgangsinvitation fra din computer, kan personen i den anden ende af computerens internetforbindelse faktisk se din skærm på skærmen og guide dig igennem korrektionsprocessen.