Sådan finder du delte printere

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Windows 7 HomeGroup

1.

Klik på Windows 'Start' -knappen.

2.

Klik på 'Enheder og Printere 'i menuen Start. De tilgængelige delte printere vises på siden 'Printere' under 'Printere og faxer.'

3.

Dobbeltklik på den ønskede printer og vælg 'Indstil som standard' for at gøre printeren til standard. Standardprinteren kan være en delt printer eller en lokal printer, der er knyttet til computeren.

Brug netværkssti

1.

Klik på 'Start' for at vise Søg indbakke.

2.

Indtast netværksbanen til den delte computer, mens printeren er installeret. Stien er i formularen:computer.domain.com \ eller \\ computer \

3.

Tryk på 'Enter' -tasten. Hvis der oprettes forbindelse til den delte computer, vises der et vindue af alle delte genstande på den computer, der er angivet i stien. Hvis en delt printer er vedhæftet, vises printerikonet i dette vindue.

4.

Højreklik på den delte printer og vælg 'Indstil som standard' i kontekstmenuen for at indstil printeren som standardprinter.

Printere kan deles ved hjælp af funktionen Microsoft Windows 7 HomeGroup. Printere kan også deles ved hjælp af tidligere versioner af Windows. Den nye HomeGroup-funktion gør det imidlertid nemt at dele printere, såvel som fotos og musik, for nybegyndernetværksbrugeren. Hvis printere deles i et HomeGroup-netværk, vises printere i afsnittet 'Printere' i Kontrolpanel. Delte printere kan dog også fås på et netværk uden HomeGroup ved at indtaste netværksbanen til den delte computer med den vedhæftede delte printer.