Sådan laver du en Linksys Router en switch

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tilslut Linksys-routeren til en computer med en Cat5 Ethernet-kabel ved at slutte den ene ende af ledningen til LAN-jack 1 på bagsiden af ​​routeren og den anden ende i Ethernet-stikket på bagsiden af ​​computeren. Få adgang til GUI (routerindstillinger) ved at indtaste 192.168.1.1 i en webbrowser. Indtast 'admin' i brugernavn og adgangskodefelt. På nogle Linksys-routere er kodeordet tomt.

2.

Deaktiver DHCP-serveren på siden 'Grundlæggende opsætning' i GUI'en. Skift 'Lokal IP-adresse' til 192.168.1.2. Ethvert udstyr på et netværk har brug for en unik IP-adresse. Vælg 'Gem indstillinger.'

3.

Skift SSID'en i sektionen 'Trådløs' i GUI'en for at matche hovedrouteren på netværket. Du kan dog bruge et andet navn til SSID'en, hvis du vælger. Hvis du bruger et andet SSID, skal du oprette en netværksforbindelse på din computer, for begge routere kan tilsluttes problemfrit.

4.

Skift passordet på fanen 'Trådløs sikkerhed' til matcher hovedrouterens passord. Igen kan du bruge en anden passord, men du skal oprette en netværksforbindelse for begge routere, hvis du gør det.

5.

Vælg 'Opdater indstillinger' for at gemme routerns ændringer.

6.

Afbryd ledningen mellem routeren og computeren. Slut den ene ende af ledningen til et af LAN-stikkene på bagsiden af ​​hovedrouteren. Stik den anden ende af ledningen ind i WAN-stikket på bagsiden af ​​Linksys-routeren, som du konverterede til en switch.

For at slå en Linksys-router til en switch skal du slukke for indstillingerne i enheden, der gør det muligt at fungere som en router. På den måde tillader du Linksys at sende det samme signal som hovedrouteren, så dine computere kan oprette forbindelse til Linksys, som om de var forbundet med hovedrouteren på netværket. Dette skaber et meget større og stabilt netværk til dit hjem eller forretning.