Sådan tilslutter du en virtuel pc til et netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Forberedelse

1.

Klik på 'Start', 'Alle programmer' og 'Microsoft Virtual PC' fra værtsoperativsystemet. Vælg den virtuelle pc, som du vil oprette forbindelse til netværket fra Virtual PC-konsollen.

2.

Klik på 'Start' og afbryd den virtuelle pc. Brug ikke indstillingen 'Gem tilstand'

3.

Klik på 'Indstillinger' og 'Netværk'. Indstil antallet af netværksadaptere til 1.

4.

Klik på rullemenuen til højre for 'Adapter 1.' Vælg navnet på et netværkskort, der bruges på computeren, for at oprette forbindelse til dit netværk. Brug ikke 'Lokalt kun' eller 'Ikke tilsluttet'.

Netværkskonfiguration

1.

Klik på 'OK' og 'Start' for at køre den virtuelle PC. Klik på 'Start', højreklik på 'Computer' og vælg 'Egenskaber' fra skrivebordet.

2.

Klik på 'Skift indstillinger' under 'Computernavn, domæne og arbejdsgruppeindstillinger. ' Klik på 'Change' og vælg 'Domain' eller 'Workgroup', afhængigt af hvilken netværkskonfiguration du har.

3.

Se indstillingerne for dit netværk, hvis du er usikker på din værts operativsystem. Indstillingerne kan hentes fra vinduet med computeregenskaber ved hjælp af den samme proces, der bruges til at få adgang til indstillingerne i den virtuelle pc.

4.

Genstart den virtuelle pc for at afslutte forbindelsen til den netværk. For at få adgang til netværksressourcer, f.eks. Delte mapper og printere fra den virtuelle pc, skal du klikke på 'Start', 'Computer' og 'Netværk' til venstre fra den virtuelle pc.

Hvis du tilslutter en virtuel pc til et netværk, kan du bruge computeren på et netværksdomæne eller en arbejdsgruppe. Derefter vil du kunne bruge delte mapper, printere og andre ressourcer. Da printerdeling ikke er en indbygget funktion til Microsoft Virtual PC, kan du bruge netværk til at udskrive. Netværk vil tillade dig også adgang til en internetforbindelse inden for den virtuelle maskine.