Sådan tilsluttes to kablede routere

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Konfiguration af den første router

1.

Tilslut hovedrouteren til en bærbar computer via et Ethernet-kabel. Tilslut den ene ende af kablet til routerens LAN-port, og sæt derefter den anden ende i Ethernet-porten på siden af ​​den bærbare computer. Hovedrouteren forbliver en traditionel router og tildeler IP-adresser til andet udstyr på netværket.

2.

Få adgang til routerindstillingerne for at få de nødvendige oplysninger til at konfigurere den anden router. For at få adgang til routerindstillinger skal du indtaste routerens IP-adresse i en adresserelinje i webbrowser. Standardadressen for en Dell-router er f.eks. 192.168.1.1. Hvis du ikke er sikker på en routers standard IP-adresse, skal du tjekke online for en liste. (se Ressourcer)

3.

Indtast standard brugernavn og adgangskode til din router. For eksempel kræver de fleste Linksys routere 'admin' til et brugernavn og kræver et tomt adgangskodefelt for at få adgang til routerens indstillinger.

4.

Skriv ned routeren s IP-adresse, service set-id (SSID) og kanal. Disse indstillinger findes normalt på fanen 'Grundlæggende opsætning' på indstillingssiden. Skriv ned routerens passord, der skal bruges til trådløs forbindelse til routeren.

5.

Fjern Ethernet-kablet fra computeren og routeren.

6.

Tilslut hovedrouteren til computermodemet ved at sætte Ethernet-kablet i modemets 'Ethernet' -port. Slut den anden ende af kablet til WAN-porten (WAN), der er placeret på routerens bagside. Hovedrouteren er oprettet og klar til at udsende internettet.

Konfiguration af den anden router

1.

Slut den anden router til en bærbar computer. Slut den ene ende af kablet til routerens LAN-port, og sæt derefter den anden ende i Ethernet-porten på siden af ​​den bærbare computer. Den anden router forbinder til den første router for at fungere som en forlængelse af den første router.

Få adgang til routerindstillingerne på samme måde som den første router. Først skal du indtaste routers IP-adresse i en webadresselinje og Indtast derefter standard loginoplysningerne.

3.

Find 'Grundlæggende opsætning' af indstillingssiden og udskift SSID med den fra den første router. Dette giver begge routere samme navn på netværket, så du kun behøver at gemme en trådløs profil i computere.

4.

Skift den lokale IP-adresse for at få en cifferforskel fra første router. For eksempel, hvis den første routerens IP-adresse er 192.168.0.1, skal den anden router s IP-adresse 192.168.1.1. Hvert stykke udstyr på et netværk skal have en anden adresse.

5.

Kontroller, at den kanal, der bruges på den anden router, svarer til den kanal, der bruges på den anden. Normalt er standard en kanal. Hvis det er anderledes, skal du ændre det for at matche den første router.

6.

Find indstillingen for DHCP-serveren (Dynamic Host Configuration Protocol) og deaktiver den. DHCP-serveren tildeler midlertidige IP-adresser til alt udstyr på et netværk. Hvis begge routere har denne mulighed, skaber dette forbindelsesproblemer.

7.

Find fanen 'Trådløs sikkerhed' og skift passordet til den, der blev brugt på den første router.

8.

Klik på 'Gem indstillinger' for at opdatere routeren, og tag stikket og computeren fra stikket.

9.

Slut et Ethernet-kabel til en af ​​LAN-portene på bagsiden af ​​den første router. Tilslut den anden ende af kablet til WAN-porten på bagsiden af ​​den anden router. Den anden router udvider nu signalet, der sendes fra den første router.

Sammenkobling af to trådløse routere sammen fordobler størrelsen på et trådløst netværk og giver i alt syv lokalnetværksporte (LAN) til at forbinde computere direkte til netværket. Dette er en stor fordel i større boliger, hvor en router muligvis ikke tilbyder tilstrækkelig dækning på andre etager. Det hjælper også i kontorer, hvor der er brug for en sammenkoblet forbindelse til mere end fire stationære computere. Før du forbinder to routere sammen, skal du konvertere en router til en extender.