Hvad bruges der ved en routingprotokol til at bestemme den bedste vej til at medtage i rutetabellen?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Konvergens tid

Routere kigger op på netværk ved siden af ​​det og opretter en slags kort for at få en ide om, hvordan man videresender data. Konvergens tid er termen, når alle routere har aftalt, at netværkskortet eller topologien de har kortlagt, er de samme for alle routere.

Administrativ afstand

Routere har forskellige routingprotokoller og videresender data til samme destination kan have så mange ruter som muligt. Administrativ afstand defineres ved at bestemme den mest pålidelige rutebane mellem routere, der har forskellige routingprotokoller. Hver router får en administrativ værdi, som bestemmer, hvor pålidelig den pågældende vej er.

Metrics

Metrics bestemmer bedst den bedste rute, når du videresender data. Det betragter ikke kun pålideligheden af ​​routere eller netværkstopologien, men også forsinkelser, båndbredder og belastningen. Hvis en sti har en hastighed på 10 Mbps, og den anden har en hastighed på 100 Mbps, selv om man skal hoppe fra en router til en anden, er den bedste vej den med 100 Mbps båndbredde. Også beregninger vurderer, hvor travlt andre routere er. På samme måde som motorvejsbaner vælger rutere den vej, der er mindre overbelastet. Routere anvender flere kriterier for at bestemme stien, når der videresendes data. Det betragter konvergenstiden og standard eller administrativ afstand mellem routere. For at bestemme den bedste vej ser det imidlertid ud til de beregninger, der er inkluderet i rutetabellen.