Sådan kører du et drev med Windows StartUp

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows 'Start' -knappen og vælg 'Alle programmer.' Klik på 'Tilbehør', og klik derefter på 'Notesblok.' Dette åbner din editor.

2.

Indtast følgende tekst i editoren:netbrug x: \ \ computer \ share / vedvarende: ja'Net Use' -kommandoen forbinder et netværksdrev til din computer. Udskift 'computer' med dit netværkscomputernavn og 'del' med den mappe, som du vil oprette forbindelse til. Kommandoen 'vedvarende' genopretter drevet hver gang du starter computeren.

3.

Klik på Notepad-menuen 'File' og vælg 'Save As'. Indtast 'mapdrive.bat' i tekstboksen til filnavn. Vælg 'C: \' for placeringen og klik på 'Gem'. Dette skaber en automatisk drevforbindelsesfil.

4.

Klik på Windows 'Start' -knappen igen og indtast 'regedit' i søgefeltboksen. Tryk på 'Enter' for at åbne registreringsdatabasen.

5.

Gå til 'HKEY\_LOCAL\_MACHINE \ Software \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Policies \ Explorer \ Run' Højreklik på hvide rum i midten detaljeringsruden og vælg 'Ny' og derefter 'Strengeværdi'. Indtast 'kortdrev' for navnet og indtast 'mapdrive.bat' for værdien. Klik på 'OK' for at gemme dine indstillinger.

6.

Genstart din computer for at teste de nye indstillinger. Næste gang du starter computeren, tilsluttes drevet, og du kan få adgang til det fra din maskine.

Kortlægning af et netværksdrev behandles almindeligvis hver gang en bruger starter en maskine på netværket. Administratoren kan oprette en fil, der udføres på systemet og kortlægge drevet til den lokale maskine. Dette opnås ved at bruge kommandolinjestørrelser fra Windows og placere koden i en eksekverbar fil. Den eksekverbare fil placeres derefter i Windows startup registreringsnøgle. Dette kortlægger et drev hver gang du starter din Windows-computer.