Hvad er forskellen mellem en servercomputer og en almindelig stationær computer?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Anvendelse

En servercomputer bruges typisk til netværk, mens en stationær computer kan bruges til personlig brug eller erhvervsmæssig brug.

Periferiudstyr

Normale stationære computere tilbyder normalt komponenter som højttalere, lydkort og high-end grafikkort. Servere kræver ikke disse elementer for optimal ydeevne.

Gem data Servercomputere er designet til at gemme data fra en række kilder, f.eks. 50 eller endda 1.000 eller flere medarbejdere. En desktop skal derimod gemme data fra et begrænset antal kilder, som f.eks. Dig, eller dig og din familie. Server-computere kræver mere plads på harddisken.

Hukommelse

Hukommelsen eller RAM'et i et skrivebord er normalt nok til at køre de fleste applikationer, du vælger at køre. En server skal have meget mere hukommelse end et skrivebord for at gennemføre de nødvendige opgaver.

Behandling

Redundans er en nøglefaktor for servercomputere. De tilbyder normalt flere processorer i tilfælde af systemnedbrud. Hvis servere styrter, er mange mennesker påvirket. Hvis din computer går i stykker, vil du være ked af det, men det er kun dig, der er påvirket. Forskellene mellem servercomputere og stationære computere spænder fra mængden af ​​hukommelse, hver skal opfylde sine opgaver til behovet for perifere emner som højttalere og grafik.