Hvordan opretter jeg en gratis trådløs forbindelse?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Oprettelse af et netværk

1.

Indsæt routerinstallationsdisken i den computer, du vil bruge til at konfigurere de trådløse indstillinger. Kør installationsprogrammet og følg anvisningerne for at starte installationen.

2.

Sluk for dit modem og tag det ud af stikkontakten. Afbryd Ethernet-kablet fra din computer og sæt det i routerens internetport. Tilslut et andet Ethernet-kabel fra port 1 i routeren til din computer.

3.

Navngiv dit netværk og lad adgangskoden være åben. Brug et netværksnavn, som folk nemt genkender som et frit netværk.

4.

Åbn siden for routerens opsætning, når installationen er færdig. Du kan have et link til siden på dit skrivebord, men hvis ikke, så tjek din ejerens manual for, hvordan du åbner siden.

5.

Indstil den trådløse hastighed til 300 megabit per sekund eller til den ønskede indstilling. Hvis du vil forhindre folk i at downloade store filer via netværket, skal du sætte det til den laveste indstilling.

Find et frit netværk

1 . Indsæt en trådløs adapter i computerens USB-port og kør installationssoftwaren. Hvis du har en trådløs antenne indbygget i din bærbare computer, skal du installere driveren til den fra disken eller ved at downloade den fra websted.

2.

Kør softwaren, der fulgte med adapteren eller musen, hen over 'Connect To' i Start menuen. Klik på den trådløse forbindelse, du vil bruge. Klik på Wi-Fi-ikonet i systembakken, og vælg 'Se ledige trådløse netværk.'

3.

Se efter gratis offentlige netværk. Forbind ikke bare til ethvert netværk, der kan kaldes 'Free Public Network', da det kan være et trick at stjæle din pas sværd. Sørg for, at det frie netværk kommer fra byen eller fra biblioteket. Ring dit lokale bibliotek for at finde ud af om offentlige adgangszoner i dit område.

Tips og advarsler

  • Inden du starter et gratis offentligt trådløst netværk, skal du kontakte din internet tjenesteudbyderen for at sikre, at de tillader offentlig adgang. Du kan krænke dine Servicevilkår ved at lade andre oprette forbindelse til dit netværk.
  • Trådløse hotspots giver alle med en trådløs internetadapter mulighed for at oprette forbindelse til et offentligt netværk. Biblioteker og universiteter har normalt gratis internettet, mens hoteller og caféer kan opkræve en timesats. Du kan oprette en gratis trådløs forbindelse til andre, der kan bruge, og du kan finde gratis forbindelser i nærheden og måske i dit eget hjem. Ifølge afsnit 18, del 1, kapitel 47 i United States Code, er forbindelse til usikrede private netværk i området ulovligt, men nogle byer tilbyder gratis kommunalt Wi-Fi.